Heen en terug naar Hilversum

Het is al een soort traditie geworden, dat we 1 x per jaar op de fiets naar Hilversum gaan. Sinds mijn zwager daar is gaan wonen, is dat een mooi doel om heen te fietsen. Eigenlijk voor mij net iets te ver, maar omdat we goed letten op de weersvoorspelling en een dag uitkiezen met weinig wind en vooral uit de goede richting, is het te doen. Het einddoel is bekend, maar in de weg ernaartoe is genoeg variatie te brengen, waardoor de tocht er toch ook weer elk jaar anders uit ziet. We vertrokken op tijd richting Amsterdam. Door landelijk noord

ging het over de Schellingwouderbrug naar IJburg en van daaruit ben je zo in Muiden. En warempel konden we voor het eerst sinds lange tijd de ochtendkoffie nuttigen op het terras. Wel moesten we eerst de vraag van de ober beantwoorden of we gezond waren.

Door een buitenwijk van Naarden bereikten we Bussum. Het monumentale station Naarden- Bussum is een ontwerp van H.G.J.Schelling, die als architect was verbonden aan de Nederlandse Spoorwegen. Het gebouw is opgetrokken in kubistisch expressionistische stijl, a-symmetrisch, maar alleen met rechte lijnen, geïnspireerd op de Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright.

Gelukkig werd het verstedelijkte gebied nog even onderbroken door een ritje door het bos.

Maar om kwart voor 12 waren we op de plaats van bestemming, waar we heerlijk onze lunch op konden peuzelen en even goed uitrustten voordat we aan de terugweg begonnen. Helaas was de wind, die later op de dag zou draaien nu al uit een andere richting gaan waaien. Dat betekende zowat de hele weg terug tegen wind, helaas. Via ’s Graveland fietsten we langs de Vecht naar Weesp, waar we even middagpauze hielden aan de waterkant.

Vanaf hier zochten we Muiden weer op en reden ongeveer dezelfde route naar huis, als op de heenweg. De BH-brug passeerden we dus twee keer vandaag.

Heel moe, maar wel voldaan kwamen we thuis. We kunnen het nog: 85 kilometer in de benen!

15 gedachtes over “Heen en terug naar Hilversum

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s