Urban sketching

Op een mooie zomerse dag leek het me een leuke bezigheid om aan urban sketching te doen. Dus gaf ik me op en met 7 vrouw sterk + onze lerares trokken we eerst het park in. Aan de waterkant werden de eerste schetjes gemaakt van oostindische inkt met water.

en nabesproken.

Op ons dorpsplein moesten we naast wat we daar zagen ook mensen erbij tekenen. Het gereedschap was nog steeds oostindische inkt met aquarelverf en een rietje, kwastje en stokje uit het park. Ook hier werden de resultaten weer gezamenlijk bekeken en nabesproken. Altijd weer leuk hoe verschillend iedereen het een en ander uitwerkt.

Mijn dorpstafereel

Als laatste zochten we de schaduw van wat bomen op aan de slootkant. Heerlijk in het windje maakten we onze snelle schetsjes.

Dit was nog een actiemoment aan de slootkant. Wat een heerlijke tijdsbesteding. Het smaakt naar meer.

14 gedachtes over “Urban sketching

 1. Wat mooi Jeanne, jouw schets!

  Op do 25 jun. 2020 om 08:57 schreef Sjannesblog

  > Jeanne van Sjannesblog posted: ” Op een mooie zomerse dag leek het me een > leuke bezigheid om aan urban scetching te doen. Dus gaf ik me op en met 7 > vrouw sterk + onze lerares trokken we eerst het park in. Aan de waterkant > werden de eerste schetjes gemaakt van oostindische inkt met wate” >

  Geliked door 1 persoon

 2. ha Sjanne,

  moet om mezelf lachen… in eerste instantie zag ik urban stretching staan…
  Maar nee… scetching dus.
  Ontzettend leuk om te doen en wat heb je een mooi dorpstafereel gemaakt!

  groetjes van Marlou

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik las dat er een hele community van is, maar moet het niet zijn urban sketching. Het lijkt me leuk om ook weer eens te doen. Vroeger maakte ik schilderijen, maar zo’n sketch-handbook lijkt me ook leuk.

  Geliked door 1 persoon

 4. Er is een hele internationale gemeenschap van Urban Sketchers, die jaarlijks bij elkaar komen op een bepaalde plek in de wereld. Dit jaar vermoedelijk niet. Leuk lijkt me dat! Je schets is prachtig!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s