We mogen weer zingen!!

Wij repeteerden voor de tweede keer in ons park, lekker in de open lucht. Het ‘zoom-tijdperk’ is hopelijk voorgoed voorbij. We zongen namelijk wekelijks thuis via zoom, maar dan mis je toch heel erg het stemgeluid van je andere koorleden. Het is zóóó moeilijk om toon te houden in je eentje, weliswaar met pianobegeleiding en soms met ondersteunend meezingen van onze dirigente.

Wij hebben het geluk, dat er een muziektent in ons park staat met een fantastische akoestiek. We moeten natuurlijk bij het repeteren de corona- richtlijnen in acht nemen. Dat houdt in dat we allemaal 3 meter uit elkaar zitten en tussendoor de anderhalve meter in acht moeten nemen. Dat betekent, dat het koor in groepen is ingedeeld. Vorige week repeteerden ze nog tweestemmig, maar deze week was er een indeling gemaakt, waarbij alle stemgroepen vertegenwoordigd waren. Ik ging even luisteren en wat foto’s maken bij de andere groep en was blij verrast en verheugd om zulke mooie klanken te horen.

Onze dirigente zei het op facebook als volgt: Zo ontroerend om weer 4-stemmig de menselijke stem te horen! Wat hebben we dat gemist en wat fijn, dat het op de valreep nog kan vóór de zomerstop.

Nu is het mooi weer. Na de zomer zien we wel verder, hoe dat moet met ons koor. Ik ben zelf nog huiverig om binnen te gaan repeteren, maar deze mooie avonden buiten neemt niemand ons meer af.

14 gedachtes over “We mogen weer zingen!!

  1. 👍🏻👏💃😀

    Op vr 26 jun. 2020 om 07:20 schreef Sjannesblog

    > Jeanne van Sjannesblog posted: ” Wij repeteerden voor de tweede keer in > ons park, lekker in de open lucht. Het ‘zoom-tijdperk’ is hopelijk voorgoed > voorbij. We zongen namelijk wekelijks thuis via zoom, maar dan mis je toch > heel erg het stemgeluid van je andere koorleden. Het is zóóó moe” >

    Geliked door 1 persoon

  2. Wat fijn dat het weer kan, ik snap wel dat je het gemist hebt. Laten we maar hopen dat na de zomerstop binnen repeteren ook weer mogelijk is. Voor de klank is het natuurlijk beter om wat dichter bij elkaar te staan tijdens het zingen. Ik zal voor je duimen

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s