Waterliniepad: Hoofddorp – Nes a/d Amstel

Vanaf februari hadden we geen lange-afstandspaden meer bewandeld. Corona-stop zullen we maar zeggen. Vandaag namen we het OV om de draad van het Waterliniepad weer op te pakken. Bij Hoofddorp zochten we tussen de hoge kantoorgebouwen door

onze weg naar het Geniepad, dat voor vele kilometers ons pad zou zijn. Onderlangs of boven over, het bleef dezelfde dijk,

ooit bedoeld om met alle forten en sluiscomplexen de hele boel onder water te kunnen zetten in de strijd tegen de vijand. Batterij Sloterweg

en Fort Aalsmeer passeerden we al vrij snel.

Het ging door Aalsmeer en langs Kudelstaart, waar we helaas een fort misten. De Westeinderplassen waar windsurfers zich vermaakten

en de prachtige watertoren in Art Déco-stijl waren leuk om te bekijken.

Er volgde een taai stuk in de route, de Vuurlijn van 12 kilometer: vrij recht, vrij saai, vrij lang. Hier is Nederland niet op zijn mooist, maar ergens moet het geld verdiend worden. Met Schiphol in de buurt is het klimaat er hier blijkbaar gunstig voor. Overal gigantische fabriekshallen, maar ook veel kassen voor de tuinderij.

Bij Fort de Kwakel zette en fotograaf ons op de foto, omdat ze dacht dat we bruiloftsgasten waren. In dit fort kun je dus een feestje geven.

We werden natuurgebied Uithoorn- Zijdelmeer ingeleid. Daar konden we uit de wind ons lunchpakket verorberen en ondertussen onze blik richten op beestjes en zo.

Het fort aan de Drecht bij Meerwijk lag aan het einde van de Vuurlijn en

zo kwamen we aan de Amstel. Hier kreeg de route weer een andere dimensie met mooie doorkijkjes over het water.

We blijven de Amstel volgen door Uithoorn

tot Nes aan de Amstel.

De volgende keer gaan we bij de Nessersluis met een pontje over de Amstel en dan verder oostwaarts. Maar voor nu, met 22 kilometer in de benen, nemen wij de bus naar huis.

15 gedachtes over “Waterliniepad: Hoofddorp – Nes a/d Amstel

 1. Wat een wandeling Jeanne! Mooi verslag. Gaan jullie morgenochtend wel naar Utrecht? Ik ga liever met echt goed weer.

  Met hartelijke groet,

  Pauli van Oort

  >

  Geliked door 1 persoon

 2. Dat was weer genieten Jeanne en ik heb mee genoten want dit is bekend gebied waar wij nog vaak komen. Mart is in Leimuiden geboren en getogen en ik heb er ook nog vijf jaar gewoond. We wandelen daar nog weleens.

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat een prachtige wandeling. Zo’n afstand ga ik niet redden, denk ik. Dus daarom maar genoten van jouw verslag met mooie foto’s.

  Like

 4. Leuke wandeling, bekende omgeving. Ik ben in Aalsmeer en omgeving opgegroeid. Wij gingen als kind altijd zwemmen bij de watertoren. Toen ik nog jonger was dacht ik dat het een watertoren was omdat hij aan het water stond ! Pas later snapte ik de functie als “watertoren”. Hij is trouwens niet meer in functie als watertoren. Maar ik hoop wel dat hij blijft staan. Prachtig exemplaar.
  Groet, Marjorie (die af en toe meeleest)

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s