Urban sketching 2

De laatste schilderles uit de serie urban sketching ging aan de hand van een gedicht. Ik koos er een van Ted van Lieshout en hakte het gedicht in tweeën. Het werden dan ook twee tekeningen. We kregen in onze schildertas alle materialen mee van technieken, die we de afgelopen tijd hadden gebruikt. De laatste les mochten we zelf stoeien met het materiaal, dat we leuk vonden om nogmaals te gebruiken. We gingen naar de insectentuin in ons dorp. Wat een heerlijke plek om te mogen zijn.

Ik koos bister en bruin papier gecombineerd met aquarelverf en wit gouachekrijt werd het dit

Voor de tweede helft van het gedicht pikte ik de woorden hol, Parijs en thuis eruit.

In combinatie met struiken, wolken en vlinders, die ik om me heen zag werd het een aquarel, waarbij ik heel erg allerlei mogelijkheden van het aquarelprincipe heb uitgeprobeerd. Leuk om te doen, maar om tot een goed resultaat te komen, vraagt het nog wel wat meer oefening.

Buiten het resultaat hadden we een heerlijke ochtend.

11 gedachtes over “Urban sketching 2

  1. Heerlijk, ik zie het nu pas. Je bent ook urban aan het schetsen. In Utrecht trekken we naar de mooie plekken van de stad, de ene keer een hofje of een hortus en een andere keer weer een imposant gebouw. Heerlijk om te doen. Lekker om te experimenteren. Aquarel lukt altijd wel, maar soms ben ik te snel. ❤

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s