Workshop straatfotografie

Even dreigde de, vanwege Corona uitgestelde workshop weer niet door te kunnen gaan. Nu vanwege het weer. De spettertjesregen werden een gestage miezer. Vooral onze fototoestellen zijn daar toch minder tegen bestand, laat staan, dat je er nog foto’s mee kunt maken. Dus gingen we eerst maar even iets drinken op het terras aan de Waag en kregen daar alvast allerlei opdrachten om uit te voeren.

Wij keken uit op de markt en daar liepen nog genoeg mensen rond, want die heb je toch hoofdzakelijk nodig bij straatfotografie. Het zag er ondanks de regen nog gezellig uit ook.

Eerst legde ik maar eens een verzameling paraplu’s aan.

Gelukkig werd het droog. We liepen door de Antoniesbreestraat richting Waterlooplein. Overal hebben we tijden rondgehangen. Ik vind mensen fotograferen een spannende bezigheid, maar ik heb weer ervaren, hoe leuk mensen kunnen zijn en hoe mooi en verschillend. Vooral oude mannen heb ik in mijn hart gesloten. Ik weet niet hoe het komt.

Terug ging het door de Hooghstraat over de Staalmeesterbrug. Een mooie plek voor toeristen. Het voordeel in toeristisch Amsterdam is, dat iedereen fotografeert. Daarom vindt men het doorgaans ook geen probleem om zelf op de foto te gaan.

Ik heb bovendien een zoomlens en blijf daarmee graag op afstand.

Wat is er in Amsterdam toch veel te zien. Je blijft foto’s maken, zeker als je op zoek bent naar bepaalde onderwerpen. Binnenkort plaats ik nog wel eens iets van mijn oogst van deze middag.

12 gedachtes over “Workshop straatfotografie

 1. Wat fijn dat het doorging en wat jammer dat er uitgerekend die dag geen afwisseling in het weer zat. Maar de foto’s zijn er wel prachtig door. Stikspannend om mensen te fotograferen, maar o zo boeiend!

  Geliked door 1 persoon

 2. Mooie foto’s heb je gemaakt., vooral de oude mannen en die met de plu’s. Nu vraag ik me af hoe dat zit met de privacywet, ik veeg altijd alle gezichten weg, dacht dat dat moest. Weet jij of dat echt nodig is, vind het ook niet mooi die vegen door de gezichten, maar wil ook geen problemen.

  Geliked door 1 persoon

   1. Dank voor de duidelijke uitleg, hier heb ik wat aan. Vanaf nu geen vegen en kruisjes meer door de gezichten op mijn foto’s. Had gelukkig foto’s van vorige jaren ook nog nog niet aangepast op mijn blog.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s