Toerist in Edam

Met een gezellig groepje fotomaatjes gingen we een workshop doen o.l.v. Jan Siebring in Edam. We verzamelden op de Dam, het centrum van de stad.

Tijdens een stadswandeling was het de bedoeling om zo’n 20 tal fotografische opdrachten te doen. Bij de uitvoering ervan kun je zo nodig hulp krijgen van Jan. Heel fijn, want zo leer je weer wat bij. Normaliter heb ik eigenlijk nooit een probleem om onderwerpen te vinden om te fotograferen. Maar met zo’n lijst in mijn hand sloeg de ‘paniek’ in het begin toe. Waar te beginnen, het is zoveel en hoe doe je dat, help!

En daar gingen we met onze opdrachten, gewoon lopen en kijken wat je tegenkomt! Ik ken Edam vrij goed, dus is daar eigenlijk nog wel wat nieuws te ontdekken? Gek genoeg kijk je toch anders, gedetailleerder. Zo bekeek ik de Speeltoren van allerlei kanten.

De structuren in het metselwerk van veel huizen zijn fotogeniek.

Nu een keer niet alleen maar voorbijgelopen aan het straatmeubilair van Edam.

De straatjes zijn stuk voor stuk beeldschoon.

Het was zondag, maar de kaasmarkt had ik nog nooit zo uitgestorven gezien.

Kortom, we hebben aardig de toerist uitgehangen. Ondertussen vinkten we de opdrachtenlijst af. Thuis gaan we allemaal de beste foto’s per opdracht opsturen naar Jan. Hij zal er commentaar op geven met de bedoeling om ons weer een stapje verder te helpen in de fotografie. Het was heerlijk om te doen.

15 gedachtes over “Toerist in Edam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s