Waterliniepad: Culemborg – Leerdam

Op deze zonovergoten nazomer dag vervolgden wij de LAW vanuit Culemborg.

We zochten de Lek weer op, waar we het pad de vorige keer hadden verlaten. Veel mensen namen het er nog even van. Misschien wel een laatste zomerdag op of aan het water.

Al vaak ging ik over deze brug heen, zittend in de trein, maar nog nooit liep ik eronderdoor, tot vandaag.

Het pad voerde langs de oever van de Lek. Een mooi gebied, waar veel mensen hun hond aan het uit laten waren.

Het eerste fort dat we bekeken was fort Everdingen. Er was een terras, een bierbrouwerij en je kon het fort in als je dat wilde.

Rondom de omwalling kon je kamperen. Wij doen dat nooit, maar als je een camper hebt lijkt het me hier een heerlijke plek.

Voor vandaag was dit het enige fort dat we goed konden bekijken. We kwamen genoeg ‘oorlogstuig’ tegen onderweg. Ook weer Werken, zoals Werk aan het Spoel en Werk aan het Spoor. Alles ligt verscholen in het groen en omringt door water. Dus zagen we van alles op afstand.

De doorgezaagde bunker was nog wel een bezienswaardigheid waar onze wandelroute dwars doorheen ging.

Het was duidelijk te merken, dat het zaterdag was. We hadden trek in koffie en Caatje aan de Lek leek ons uitstekend geschikt. Helaas, niet gereserveerd, dus geen plek.

Dan maar een bank opzoeken. Dat is ook geen straf op zo’n dag, hoor.

Dit rivieren gebied is rijk aan dijken. Aan de hoeveelheid fietsers en motoren is ook duidelijk te merken, dat het zaterdag is.

We liepen veel door natuurgebieden, lekker onverhard, veel graspaden en zo. Maar tegen het einde van de wandeling kwamen we op de Acquoiseweg terecht. Die lag langs een water, het was er heel rustig, maar erg recht en wel 4 km lang. Er was weinig schaduw en we hadden onze eigen proviand al op en waren nog steeds geen terras tegen gekomen. Kortom, het was even afzien. Maar Leerdam kwam steeds dichterbij. We passeerden de Leerdamse glasblazerij

en wat een verrassing! Daar was weer een Kaatje. Deze keer had Kaatje een theetuin, die gastvrij open stond. We liepen de dijk af en kwamen in een prachtige tuin terecht, waar we ons even lekker hebben laten verwennen. Een superadres, waar ik graag even reclame voor maak!

Daarna hoefden we nog maar een paar kilometer naar het station. Die liepen we fluitend!

10 gedachtes over “Waterliniepad: Culemborg – Leerdam

  1. Dit lijkt bijna op een wandel ‘project’😀. Wat hebben jullie veel kilometers in de benen zeg. Mooi hoe je ook de historie weer hebt verteld. Interessant.

    Op zo 20 sep. 2020 om 08:59 schreef Sjannesblog

    > > > > > > > Jeanne van Sjannesblog posted: ” > Op deze zonovergoten nazomer dag vervolgden wij de LAW vanuit Culemborg. > > > > > > > > We zochten de Lek weer op, waar we het pad de vorige keer hadden verlaten. > Veel mensen namen het er nog even van. Misschien wel een laatste zomerdag > op of aan het water. > > > > ” > > > >

    Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s