Artis in coronatijd

Als je gratis toegangskaarten voor Artis hebt moet je die toch wel te gelde gaan maken. Door de nieuwe coronabeperking twijfelde ik wel of het verantwoord was, maar uiteindelijk ging ik op stap met fotomaatje M. Wij zijn beiden heel voorzichtig bij wat we wel en niet ondernemen en we vonden de dierentuin verantwoord.

Bij Artis zijn prima en duidelijke maatregelen genomen. Met eenrichtingsverkeer en wachtstippen worden wandelroutes aangegeven. Sommige binnenruimtes zijn gesloten en het is daardoor ook moeilijker om aan koffie te komen. De binnenruimtes die open zijn, zijn publieke ruimtes waar mondkapjes dus geadviseerd worden. Ik was blij om te zien, dat men zich over het algemeen goed aan het advies hield. Want op een regenachtige dag moet je wel eens je heil zoeken in een binnenruimte, zoals het aquarium of het reptielenhuis. Het was gelukkig niet druk, maar ook niet stil. Kleuters op schoolreis, die in groepjes van vier met een begeleider het park rondliepen, zorgde voor wat reuring. Hier en daar zaten mensen te tekenen. Een handvol bejaarden zoals wij en wat gezinnetjes met jonge kinderen, dat was het wel. Afstand houden was geen enkel probleem. De heldere, enthousiaste kinderstemmen op de achtergrond, die hun verbazing uitspreken over al het moois, dat ze te zien krijgen, maakt een bezoek aan Artis compleet.

En dan is het heerlijk om los te kunnen gaan met fotograferen en corona voor even naar de achtergrond te laten verdwijnen. Het ging nu een paar uurtjes om hoe je door alle gaas en afrastering heen toch een mooie foto kunt maken. We gaven elkaar ook een opdracht en dat was om vooral details op de gevoelige plaat te zetten. Hier even een selectie details.

Natuurlijk genoten we ook van de veelsoortigheid aan dieren.

Mijn fototrots van de dag is deze mandril

en het luipaard, dat hoog in de boom probeerde een zonnestraaltje mee te pikken.

Uiteindelijk zegen ook wij neer op een terrasje buiten Artis. Spatschermen gaven als voordeel, dat we uit de wind in de zon deze heerlijke dag nog even op ons in konden laten in werken.

Ons huiswerk zit in de camera, want dat eindeloze geklik geeft een boel uitzoekwerk en zal nog wel meer fotoblogs opleveren.

12 gedachtes over “Artis in coronatijd

  1. Schitterend fotoverslag, zeer knap fotowerk en leuk te lezen dat Artis alles goed geregeld heeft voor wat corona betreft. Zelf heb ik het park nog nooit bezocht maar als ik deze foto’s zie, krijg ik er wel zin in.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s