Ganga Naga

Door de stromende regen reden we naar Amersfoort. We bewonderden daar het nieuwe appartement van mijn nicht en haar man. Zij toornen in hun flat hoog boven de stad uit en wij bewonderden dan ook het uitzicht alle kanten op. Helaas werd het al grijzer en de weidsheid al smaller. Dat deerde ons niet, want wij deden ons ondertussen tegoed aan een heerlijke lunch.

Ons bezoek had nog een ander doel. Mijn nicht is fotograaf en haar boekpresentatie van haar nieuwe fotoboek GANGA NAGA moest afgelopen vrijdag vanwege de verscherpte coronamaatregelen worden afgelast. Dus gingen we het boek zelf ophalen. Want als je een nicht hebt, die zo mooi kan fotograferen en als je zelf fotografie als hobby hebt, dan laat je zo’n kans niet voorbij gaan.

En het boek is nog mooier dan ik had gedacht. De foto’s zijn indrukwekkend, ook vanwege het hele aparte van de situatie daar in India. Het is een fotoverslag van het verloop van één dag op een religieus festival aan de Ganges. Nichtlief is tot drie keer terug geweest in dat land om het traditionele gebruik vast te leggen. Het heeft diepe indruk op haar gemaakt en dat zie je terug op de foto’s.

Verder is de lay-out van het boek apart, prachtig kleurgebruik en matte foto’s op gebroken wit papier. Het inbind procedé is zodanig dat het boek plat geopend kan worden. Daardoor kun je grote foto’s, die over twee bladzijdes doorlopen bekijken zonder dat er een stuk wegvalt. Hierdoor is er geen traditionele rug-afwerking. Dat maakt het uiterlijk van het boek ook weer speciaal vind ik. Kortom, ik ben erg enthousiast en dit boek werkt voor mij als inspiratiebron.

Kijk hier wat Gerda er op haar site over schrijft. Daar kun je ook een idee krijgen van de foto’s en de prijs van het boek. Woon je in de buurt of zelfs in Amersfoort en ben je geïnteresseerd in het boek, dan kun je vandaag en zondag (9 en 11 oktober) in  het Rietveldpaviljoen aldaar terecht tussen 15.00 en 17.00 uur. Daar kun je mijn nicht ontmoeten, het boek inzien of eventueel (gesigneerd) kopen.

Tja, ik kon het even niet laten om reclame te maken.

15 gedachtes over “Ganga Naga

  1. Wat leuk dat je dat schrijft over het boek van Gerda. Het is dan ook een prachtig boek geworden. Ben trots op mijn zus. Maar jij maakt ook mooie foto’s en je schrijft er leuke verhalen bij.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s