De laatste

Genoeg binnen gezeten de afgelopen dagen. De wandelschoenen gingen aan en we liepen door Overleek. Daar is er altijd van alles te zien. Zo zagen we ganzen, die zich verzamelen. ’s Nachts hoorden we al genoeg vogels vertrekken, dus deze hier vullen hun buikjes waarschijnlijk nog even met de laatste proviand voordat ze wegvliegen.

De koeien zijn op weg naar binnen om gemolken te worden. Dat is voor die beesten soms een hele tippel uit de wei naar de stal. Hier zie je een rijtje lopen en de laatste treuzelaar is ook eindelijk over het bruggetje. Ook de koeien zijn bezig aan hun laatste dagen buiten, voor ze weer de hele winter op stal moeten blijven staan.

Een schaapskudde met op de achtergrond de grote kerk van Monnickendam. Die richting gaan we op.

Het was eerst niet het plan, maar we bedachten, dat het de laatste dag was, voor wie weet hoe lang, dat we nog tijdens een wandeling een terrasje kunnen pikken. Daar liepen we vandaag graag even voor om. De Waag is een heerlijke plek om uit te rusten bij een kopje koffie.

We genoten meteen weer van de fotogenieke straatjes

en de haven van Monnickendam.

Uitgerust vervolgden we onze ronde. Als toegift liet deze buizerd zich vastleggen

en verleenden we de rups, die in het voorjaar een Kleine Beer(?) wordt, een veilige oversteek op de dijkweg.

14 gedachtes over “De laatste

  1. Ja, dat deed ik ook: een laatste kopje koffie in de stad.
    Bij die koeien moet ik denken aan mijn middelbare-schooltijd. Als we buiten gegymd hadden en weer naar binnen gingen, riepen we: de laatste koe doet het hek toe. 🙂

    Geliked door 1 persoon

  2. Misschien voorlopig de laatste koe, de laatste koffie en de laatste rups, maar wandelen kan gelukkig nog wel… tot diep in de winter en erna. Weer een mooie fotoreeks en die buizerd scheen het wel leuk te vinden om op de foto te mogen. Ook wij kregen te maken met de nieuwe maatregelen in Nederland, vandaag kregen we een telefoontje in verband met de annulering van een gepland etentje ergens in Zeeland. Uitstel maar wel geen afstel dus 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s