Blijmakers

Corona haalde een streep door ons lange weekend naar Zuid-Limburg. Pech, want wat had ik weer eens zin gehad in een heerlijke wandeling door het Limburgse heuvelland en dan nog wel in de herfst. Maar willen we het virus eronder krijgen, dan moeten we ook allemaal meewerken tijdens deze gedeeltelijke Lock down. Dus probeer ik nu thuis te kijken naar alle mogelijkheden die hier zijn om het een beetje leuk te maken. Niet getreurd dus.

De dag begon bewolkt, maar het was heerlijk windstil weer. Vriendin C en ik vatten het plan op om naar de vogelkijkhut te gaan en onderweg onze meegebrachte consumpties te nuttigen, ergens op een plek uit de wind. Het was heerlijk fietsen, maar helaas was de vogelkijkhut op slot vanwege de nieuwe maatregelen. Jammer, evengoed hadden we een leuke ochtend.

Na de middag was de lucht opeens helemaal open en blauw. Geen binnen-zit-weer. Dat dachten meer mensen, dus waren we dit keer niet zo alleen aan de wandel als anders. Het was dan ook een weldadig zonnetje, dat er scheen, dat maakte dat de temperatuur uit de wind nog lekker aanvoelde.

Er waren opeens overal vlinders in de lucht. Die wilden zich ook nog even te goed doen aan de zon.

Maar als super-blijmaker noteerde ik toch de prachtige klanken, die galmden door ons park, toen we daar doorheen liepen. Stel je voor: je hoort opeens pianomuziek en een operageschoolde stem, die Vedrai, carino uit Don Giovanni zong. Het geluid kwam vanuit de muziektent. Dichterbij gekomen, bleek het een zangeres, die daar aan het repeteren was. Zo’n beroep lijkt me inderdaad niet te doen als thuiswerk, dus dit was wel een prachtoplossing en wij konden meegenieten. Het klonk zo mooi in de buitenlucht met alleen pianobegeleiding. Ik durfde haar niet te storen om een foto te maken. Zo klonk het ongeveer.

15 gedachtes over “Blijmakers

  1. Ja jammer weer hè? Wij stonden ook voor een dichte deur.

    Op za 17 okt. 2020 om 08:31 schreef Sjannesblog

    > Jeanne van Sjannesblog posted: ” Corona haalde een streep door ons lange > weekend naar Zuid-Limburg. Pech, want wat had ik weer eens zin gehad in een > heerlijke wandeling door het Limburgse heuvelland en dan nog wel in de > herfst. Maar willen we het virus eronder krijgen, dan moeten we ook” >

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s