Mijn eerste foto’s

Op een site over fotografie werd de vraag gesteld, wat je eerste zelfgemaakte foto was. Daar ging ik ook eens over nadenken. Wanneer is het eerste vonkje overgeslagen van wat pas nu, na mijn pensionering, een fantastische hobby is geworden.

Ik hoefde er niet lang over na te denken. Vroeger in ons gezin thuis werden alleen maar foto’s gemaakt, als er iemand op visite kwam, die een fototoestel had, want zelf hadden we er geen. Wij zijn eens één keer op vakantie geweest. Dat was de eerste en enige keer. Twee vriendinnen van mijn moeder gingen mee en mijn vader kwam ons ophalen. We gingen naar Westkapelle in Zeeland. Van die vakantie is er een fotoverslag gemaakt. Ik was een jaar of 14. Een aantal van de foto’s zijn door mij gemaakt. Ik kan me niet meer herinneren wat voor fototoestel we hadden. Waarschijnlijk een wegwerpapparaat. De foto’s daarentegen zitten nog in mijn fotoalbum. Ze hebben één gemeenschappelijk kenmerk: alles staat er half op. (en scheef) Gelukkig ook de foto’s, die door iemand anders gemaakt zijn met dat zelfde apparaat. Ik gaf het fototoestel daarvan de schuld, ha ha.

Ik wilde mijn moeder vastleggen in badpak in zee. Dat was immers nog nooit vertoond. Helaas is dit niet mijn moeder. Van haar zie je maar een arm en een stukje zwempak.

Ik moest nog veel leren, en moet dat ook nog steeds, maar ik kan inmiddels toch wel zelf sturen wat ik links, rechts of in het midden van het beeld wil hebben.

20 gedachtes over “Mijn eerste foto’s

 1. Zo leuk dat je die foto hebt. Lijkt me heel waardevol. Ik weer niet welk jaar het was, maar ik maakte de eerste foto met een boxje, een vierkant toestel. Jij misschien ook wel.
  Je hebt vast ook andere toestellen gehad. De polaroid waar een foto in werd afgedrukt was ook populair. Hele bekende merken waren Yesshica, Olympus en Minolta.
  Jullie hebben toen de kinderen klein waren ook vast veel gefotografeerd.
  Zo leuk dat je nu die mooie hobby hebt.
  Jullie zijn creatief en leren veel, met leuke opdrachten. Top!

  Geliked door 1 persoon

 2. Het zet mij aan het denken wat mijn eerste foto was. Hij was beslist in zwart wit, dat weet ik zeker en het toestel was een Agfa Clack. Later had ik een eigen doka, zo mooi om dat allemaal zelf te doen. Fotograferen blijft een mooie hobby!!

  Geliked door 1 persoon

 3. Oh dat is een leuke vraag. Moet ik echt gaan graven. Ook wel leuk voor onze FB groep deze opdracht😀

  Op do 22 okt. 2020 om 08:28 schreef Sjannesblog

  > Jeanne van Sjannesblog posted: ” Op een site over fotografie werd de vraag > gesteld, wat je eerste zelfgemaakte foto was. Daar ging ik ook eens over > nadenken. Wanneer is het eerste vonkje overgeslagen van wat pas nu, na mijn > pensionering, een fantastische hobby is geworden. Ik hoefde” >

  Geliked door 1 persoon

 4. Haha, nou veeeeeeel beter dan mijn eerste foto, daar stond mijn moeder’s hoofd niet op… En mijn eerste camera was zo’n polaroid ding, dat was echt tof, hoe he zo’n foto langzaam zag ontstaan.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s