Oppasritme

Zo langzamerhand hebben wij ons oppasritme gevonden. Sinds een maand of 3 passen wij wekelijks op onze kleindochter, die inmiddels een half jaar oud is. De box is een onderdeel van ons interieur geworden, als ook het kinderledikant, waar onze eigen kinderen nog in geslapen hebben.

Twee dagen per week staat Fien bij ons op de stoep. Nou ja we halen haar meestal zelf op, zodat haar ouders optimaal thuis kunnen werken. Daardoor zitten we opeens wekelijks in de ochtendspits, die gelukkig met de week rustiger wordt, waaraan je ziet, dat er toch steeds meer gehoor wordt gegeven aan het advies om thuis te werken.

Eenmaal thuis wordt de dag gevuld met flesjes geven, liedjes zingen, knuffelspelletjes doen, luier verschonen en lekker wandelen. Heel gezellig is het en ook zo mooi om te doen. Grappig is het om te merken, dat ik grote lappen tekst van kinderliedjes vergeten ben. Het lala gehalte is naar mijn smaak soms echt te hoog, Internet is wat dat betreft dan toch een uitkomst. Zo ben ik weer achter de hele tekst gekomen van Suze Naanje, het ultieme wiegenlied, naar mijn idee.

18 gedachtes over “Oppasritme

 1. Ha Sjanne,

  ohohoh… wat lief!
  Ik herinner me het als de dag van gisteren, dat mijn kleinkinderen bij me gebracht werden (luxe!) elke week een dagje. Zo fijn.

  Er zijn hele fijne cd’s te koop met kinderliedjes.
  Die had ik en inmiddels al weer doorgegeven.
  Ze waren er gek op!

  Geniet!
  Marlou

  Like

 2. Nix mis met het la la la la gezang, Mijn ervaring is dat door de tijd heen toch heel veel teksten terugkomen. En net wat je zegt, je kunt voor bijna elk liedje wel op het internet te rade gaan.

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat heerlijk Jeanne, wij mochten dit ook jaren doen. Zo’n 14 jaren voor onze 4 kleinkinderen en het was heerlijk. Jullie kleindochter zal van lalala ook wel genieten, tekst erbij is na verloop van tijd ook leuk, maar vooral van de liefde waarmee het gezongen wordt.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s