Snakkend naar de zon

De afgelopen weken was er niet veel zon. Het hoort natuurlijk wel bij de tijd van het jaar, maar bij alle grijsheid kun je verlangen naar het kleinste glimpje zon, want zelfs dat geeft de wereld al zo’n andere aanblik.

Ook met een strook licht aan de horizon ben je al blij.

Door meer licht is er ook meer kleur. Dat zag ik nadat een hele grijze dag toch opeens iets lichter kleurde. Bovendien konden we door het kappen van het riet de achterkant van de huizenrij aan het water eens wat beter bekijken.

De lage stand van de zon leverde prachtig strijklicht op, zoals hier. Met zo’n licht zal je het alleen ’s winters zien.

Gisteren, vandaag en morgen gaat de zon onder op zijn vroegste punt om 16.27u. Dat is toch al vroeg op de dag. Logisch dus, dat we spreken over de donkere dagen, als het aantal uren daglicht maar zo klein is. Dinsdag gaat de zon al later onder, maar dat wil niet zeggen dat de dagen al gaan lengen. Daarvoor moet er in de ochtend nog iets gebeuren. Logisch toch dat we snakken naar een beetje zonlicht.

11 gedachtes over “Snakkend naar de zon

  1. Momenteel hebben we hier zonnig weer en dat doet deugd. Of het ook de ganse dag zo blijft… dat is een andere vraag. Alvast een leuk vooruitzicht dat weldra de dagen terug gaan lengen.
    Fijne zondag nog.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s