Muurgedichten 3

Muurgedichten in Waterland

Dieren hebben plaats moeten maken door uitbreiding van dorpen en steden. De werkgroep Muurgedichten Waterland bracht in de vorm van fraaie muurgedichten een ode aan de dieren die in Waterland geleefd hebben.

Werkgroep: Rieks Hoogenkamp, Margreet Udo, Daan Overmeer, Saskia Haen, Nancy Koot.
Schilderwerk: Titiana Husslage, Carolien Broersen.
Grafisch ontwerp: Nancy Koot.
(mijn bron)

Ik vul de gedichten aan met foto’s van de betreffende dieren.

locatie: Ilpendam

Ik had nog nooit zijn poten gezien.

10 gedachtes over “Muurgedichten 3

  1. Aparte beesten waar we hier erg veel van in en om de grachten hebben. Kunnen bijzonder agressief zijn. Eenden gaan er vaak in een boog omheen, terwijl eenden vaak 2x zo groot zijn. Heb meerkoeten ook wel eens tegen elkaar zien vechten en dan zetten ze die grote poten in de buik van de ander. Laatst zag ik er een paar een klein stukje vliegen. Ze kunnen dat dus wel, maar je ziet het bijna nooit. Eerder zie je ze op de stadswal lopen. Kan ook tijden kijken naar hun gebouw. Een sleept van alles aan en de ander legt het op het nest. Vaak een samenwerking waar mensen nog wat van kunnen leren.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s