Bollenvelden

Onderweg naar Wildrijk maakten we een plotselinge stop. Voor ons doemden, in een eindeloze strook, bollenvelden op. Als fotograferen je hobby is kun je dat niet links laten liggen. Dus zaten we even later op onze knieën om de diverse soorten tulpen te proberen mooi in beeld te krijgen. Eerst de pioentulp

De papegaaitulp, althans die naam hoorde ik iemand geven aan deze tulp. Ik weet eigenlijk niet of dat klopt (Misschien is er een kenner onder de lezers?)
en de gewone rooie.

Sommige gewas-stroken bleken geen tulpen maar narcissen te zijn.

Het bosperseel Wildrijk lag rondom ook helemaal tussen de bollenvelden. De molen leek een mooie achtergrond, maar het drukke en zware verkeer moesten we daarbij op de koop toe nemen.
Tussen de struiken door kregen we een uitzicht met een fabrieksschoorsteen.

Er werd hard gewerkt op de velden. Misschien is het koppen van de tulpen al begonnen, maar dat konden we niet zien, omdat het te ver weg was.

Deze bollenboer had zijn werkmachines aangepast aan de kleur van de velden.

Nog een laatste blik, voordat we in de auto stapten richting kust. Ik had bollenvelden nog nooit zo uitgestrekt gezien. Dichterbij huis in de Beemster zie je altijd hier en daar verspreid een veld, maar dit hier was echt imposant groot.

14 gedachtes over “Bollenvelden

  1. Wat woon jij in een ‘ander land’ dan ik… Hier geen bollenvelden maar aspergesvelden. En vandaag maakte ik een fietstocht, waarbij het constant klimmen was… Over heerlijke slingerpaden en door bosrijke gebieden.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s