Bermtoerist

Eigenlijk had ik gehoopt de rietorchis te vinden. Maar waarschijnlijk is het nog net te vroeg of te koud. Ik heb hem niet gezien op plekken, waar het er vorig jaar mee vol stond. Maar niet getreurd, want de bermen langs de weg door het Ilperveld waren ook zonder de orchidee al prachtig.

Boterbloemen en zuring zijn een mooie combinatie. Doe je daar nog eens de echte koekoeksbloem bij, dan is het feest compleet.

Van dichtbij komt het beter over.

Smeerwortel stond er in wel twee kleuren, wit en paars.

En alles in combinatie met het riet. Zo mooi!

Om onze plantenkennis wat op te krikken stoeiden we wat met een plantenapp. Het resulteerde in deze collage.

V.l.n.r. pinksterbloem, ooievaarsbek, gewone hoornbloem, echte koekoeksbloem, heelblaadjes, vergeet-me-nietje en smeerwortel. Als we het niet goed gedetermineerd hebben, hoor ik het graag.

13 gedachtes over “Bermtoerist

  1. N.a.v. de bloemen: van een foto determineren is sowieso al moeilijk en voor een goede determinatie heb je de hele plant nodig. De app is nog niet betrouwbaar. De ooievaarsbek kan ook reigersbek zijn, zonder bladen niet op naam te brengen. De hoornbloem lijkt me eerder een Muur (grote, bos of water-) en de Heelblaadjes zou ook Moerasandijvie kunnen zijn (hoge plant, droogvallend terrein??) groeten van broer Jan

    Geliked door 1 persoon

  2. Als het een beetje beter weer wordt ga ik ook weer eens als bermtoerist langs de wegen. Nu is het te pijnlijk door mijn knie. Maar niet getreurd warmte kan het redden.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s