Net een museum

Het was al een paar keer afgelast, maar nu was het weer eindelijk eens geen spelbreker. Ik fietste met een paar vriendinnen naar Broek in Waterland. In de kerk aldaar was een tentoonstelling ingericht van twee kunstenaars.

Stella Burggraaf liet ons mooie schilderijen zien, die geïnspireerd lijken op het eiland Texel. leuk om te zien. Ze komt uit Westknollendam. Haar werk wordt als volgt omschreven: Polderlandschappen zijn hoofdzakelijk onderwerpen van haar schilderijen. Het is geen registratie van de werkelijkheid, maar een impressie van een landschap, dat je overal in Nederland zou kunnen tegenkomen. Blijkbaar maakte ik dus zelf de invulling, dat het Texel was, wat ik zag.

De tweede kunstenaar was Frans Room. Hij komt uit de Zaanstreek. Hij schilderde van figuratief naar abstract en via surrealisme weer terug naar realisme, las ik over zijn werk. Hier in de kerk is een serie zeefdrukken te zien van vuurtorens uit het hele land. Alle eilanden gingen voorbij, maar ook de zwart witte oude bekende van mij, de vuurtoren van Breskens. Heel leuk om te zien. http://www.fransroom.nl laat je meer zien over de man.

Er was ook nog een derde kunstenaar, hoewel die wat verstopt zat in de nok van de kerk. Het is namelijk de tekenaar van de gemarmerde rand, die de hele kerk siert. Ik weet niet hoe de man heet, maar wel waar hij zichzelf verstopt heeft in het gemarmerde. De foto is helaas niet helemaal scherp, maar wel herkenbaar toch?

Leuk om weer even aan een soort museum te hebben geproefd. Je kon er ook koffie krijgen, dus zaten we ook nog eens prinsheerlijk buiten van de zon te genieten. Een klein cadeautje zo.

9 gedachtes over “Net een museum

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s