Het ging even anders

We stelden ons in om in het weekend 3 dagen op ons kleinkind te passen. Dochter en schoonzoon hadden een hotel in Limburg geboekt om lekker een paar dagen met zijn tweeën op pad te gaan. Maar opeens moest Fien in quarantaine, want alle drie de leidsters van haar creche waren positief getest. Daar ging het reisje naar Limburg in rook op voor mijn dochter en haar vriend. Geen annuleringskosten terug, dus ze waren gewoon hun geld kwijt. ‘Kunnen wij de hotelkamer niet overnemen?’ opperden wij en zo gezegd zo gedaan. Er moest wel even een knop om bij ons, maar we vertrokken zaterdag. Het werd een korte wandelvakantie. Dag 1 werd een wandeling rondom de woonplaats van mijn jeugd. Familiebezoek bracht ons eerst in Puth. Door een achteraf straatje

loop je zo het open veld in.

Via kasteel Terborgh zoeken we de Geleenbeek op.

Hier en daar zijn werkzaamheden langs de beek maar we kunnen al lopen over een nieuwe houten brug, die het moerasgebied rondom de Alfa brouwerij iets toegankelijker maakt. Ik ben benieuwd hoe het wordt als alles af is en opengesteld.
Blijkbaar was ik hier in Thul al lang niet meer geweest want er stond een heel nieuwe horecagelegenheid, als proeflokaal van de brouwerij. Het terras was helaas vol.

Via het hooggelegen Thullerbos kwamen we in het gebied tussen Vaesrade en Hommert. We stuiten in een dal op een indrukwekkend monument. Voor mij helemaal nieuw. 8 flinke rotsblokken vertegenwoordigden 8 jonge mensen van 9 tot 27 jaar, die hier in 1944 om het leven zijn gekomen. In een gedicht wordt als doodsoorzaak ‘verlaten staal’ genoemd. Wat een drama.

We klimmen het dal uit naar natuurcamping Krekelberg.

Dan lopen we het bos van mijn jeugd door. Heerlijk om daar weer even te zijn.

Zo keek ik als kind ook al uit over het dal en het dorp. Er lijkt weinig veranderd.

Zicht op het ouderlijk huis.

Over het ‘kapellerpaadje’

even bij mijn ouders op bezoek, die daar rusten op het kerkhof.

Via een prachtige helling klimmen we uit het dal

en boven op het plateau gekomen zijn we zo weer terug in Puth.

Het was genieten. hier in het land van mijn jeugd. Alles in een cirkel van een paar kilometer rondom mijn ouderlijke huis!

21 gedachtes over “Het ging even anders

 1. Ik heb een paar weken terug ongeveer dezelfde wandeling gemaakt en een van die foto’s staat op mijn site, Alleen ben ik gestart bij de Muldermolen. Het moet een mooi wandelgebied worden daar. Het proeflokaal is pas dit jaar opengesteld. Dat was nog niet klaar.

  Geliked door 1 persoon

 2. Mooie en totaal onverwachte wandeling vol blije maar ook droeve herinneringen. Het is daar echt een prachtige streek hoor. Leuk dat je ons mee op pad nam om al die schoonheid te kunnen bewonderen. Wel jammer voor je dochter, hopelijk uitstel en geen afstel.

  Geliked door 1 persoon

 3. Kasteel Terborgh!! Daar heb ik een hele geschiedenis liggen. In de tachtiger jaren repeteerde ik er geregeld met Ensemble Contraint. Romantische herinneringen. Hoe gaat het nu met de quarantainemensen?

  Geliked door 1 persoon

  1. Wat leuk, dat je Terborgh goed kent. Voor mij ligt er ook een hele geschiedenis: jarenlang uitgaanscentrum met optredens van bands (niet jouw muziekstijl ha ha) en wij zijn er getrouwd. Het kasteel was voor een korte periode gemeentehuis. Ons kleinkind is gelukkig negatief getest en het leed is weer geleden.

   Like

 4. Niet fijn voor dochter en vriend, maar ik kan me voorstellen dat het nog wel een keer gaat gebeuren en dan mogen jullie vast oppassen.
  Wat een schitterend gebied en voor jou met mooie herinneringen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s