Varend door Amsterdam

Het perspectief is vanuit een boot anders dan normaal. Dat maakt het voor (hobby) fotografen interessant om mee te varen, als er een uitnodiging langs komt, speciaal voor fotomaatjes. Jeroen Otto, de kapitein is naast zijn werk op de rondvaartboten van Stromma, zelf ook fotograaf. Hij had voor ons een open boot geregeld bij zijn baas. We waren met zijn achten, dus we hadden alle ruimte aan boord. Alleen de zon liet het helaas afweten, maar je kunt nou een keer niet alles hebben.

Eerst voeren we achter het Centraal Station langs.

het IJ op. Met de pont vaar ik vaak genoeg daaroverheen, maar dit is toch anders……… dat perspectief hè!

Vervolgens liet Jeroen ons veel grachten zien, Heren- Keizers en Prinsengracht. Singel, Amstel, kortom, waar zijn we niet geweest. En wat hebben we veel gezien!

De kademuren worden door heel de stad versterkt. Natuurlijk noodzakelijk, maar de aanblik van de ijzeren wanden, die daar nu overal tijdelijk te zien zijn, is niet altijd fraai.

Gelukkig bloeien er hier en daar bloemen in.

We keken tegen veel gewone fietsen aan, maar de bloemetjes -fietsen heb ik even in collage gezet.

Op de grachtenpanden kom ik niet uitgekeken, daarom hier een paar mooie hoekjes.

Mensen zijn ook een dankbaar onderwerp. Deze prachtige meneer ging er helemaal voor zitten, toen onze fotografenboot voorbij voer.

‘Collega’s’ tref je overal aan

en ze zetten ons ook op de gevoelige plaat.

Nu we dan toch de toerist aan het spelen waren liet Jeroen ons dé plek zien, waar alle rondvaartboten een fotomomentje doen, namelijk op de enige plek in Amsterdam, waar je 7 bruggen tegelijk kunt zien.

De tijd vloog voorbij. Terug bij het beginpunt brachten we zowaar de zon mee. Dus nog één foto met een iets zonniger aanblik! Het grijze weer is niet van invloed geweest op de hoeveelheid foto’s, die ik mee naar huis nam, moet ik constateren. Er zullen nog wel meer blogjes volgen, dus.

21 gedachtes over “Varend door Amsterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s