De fundamenten

Een boek, dat iedereen zou moeten lezen, die een hart en zorgen heeft over hoe het met de wereld verder moet. Zeker door de corona-periode zijn we allemaal geschrokken en des te meer doordrongen van het feit, dat we zo niet door kunnen leven. De corona-crisis en de klimaatcrisis zijn twee rampen, die wezenlijk met elkaar verbonden zijn. Ons politieke en economische systeem zal op de schop moeten, als we de wereld willen redden van de afgrond. Maar hoe doe je dat? Stap voor stap bevraagd Ramsey Nasr onze Westerse manier van leven. Als individuele mens, die iets doet, zet het geen zoden aan de dijk, maar hoe dan?

Ramsey Nasr zet alle problematieken op een rij en doet een indringende oproep tot een politieke opstand. Zijn pleidooi voor herziening van ons idee van geluk is misschien wel de sleutel om de wereld uit de crisis te halen. Niet als zweverig ideaal, maar puur uit lijfsbehoud. Niet alleen voor ons, maar voor de hele wereld. Wij maken de wereld ziek met bijvoorbeeld ons grootverbruik aan spullen. Maakt dat gelukkig?

Dit boek is een aanzet tot nadenken en naast een urgent is het ook een hoopvol geluid voor een land en een wereld in crisis. Ik zou zeggen: lezen dit boek!!

15 gedachtes over “De fundamenten

  1. Dit boek heb ik al maanden geleden bij de bib gereserveerd, maar er zijn blijkbaar veel mensen die het willen lezen… Of we ‘allemaal’ zijn doordrongen van de noodzaak om het anders te gaan doen, betwijfel ik Jeanne… Als ik zie dat ‘we’ zóóó verlangen naar het oude normaal. Ik heb er weinig fiducie in dat de politiek de boodschap aandurft dat het allemaal anders / ‘minder’ moet.

    Like

  2. Ook ik denk dat we het roer drastisch om moeten gooien. Maar dit hoorden we al meer dan 50 jaar geleden. Nu zijn er weer nieuwe profeten, maar hun gedachten beangstigen me meer dan die van toen. Dat boek ga ik zeker lezen. In de tussentijd proberen we maar het beste er van te maken.

    Geliked door 1 persoon

  3. O dat klinkt zeker als een goed boek. Helaas neemt het aantal vliegtuigen in de lucht toe, net als de files. Er wordt gesproken over terug naar normaal, maar naar mijn mening was die er al niet. Zolang ik kinderen met elektrische stepjes en telefoons groter dan hun hoofd zie rondsjouwen, weet ik dat het niks heeft opgeleverd. En omdat de oorzaak nog niet is aangepakt, en dan bedoel ik geen vleermuizen maar de cocentratiekampstallen vol dieren, geloof ik niet dat we vrolijk verder kunnen leven.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s