Ray’s vogelhut

Het stond al lang in mijn agenda en vandaag was het dan zover. Met hooggespannen verwachtingen betrok ik samen met fotomaatjes J en M de vogelhut. Er stonden drie comfortabele bureaustoelen voor ons klaar. De eigenaar Ray legde hier en daar wat prooi neer om roofvogels te lokken, op het landje, dat vandaag ons uitzicht zou zijn.

Ook mocht M wat pindakaas smeren en voerbakken neerzetten. Dat alles zodat we een goede ‘vangst’ zouden hebben. We zaten er klaar voor. Wat zou er af komen op al dat voer?

De vogels hadden al snel door dat er wat te halen viel. Kool -en pimpelmeesjes zijn prachtig, maar die zien we thuis natuurlijk ook genoeg.

Ook de vink en de merel zijn gewone kostgangers.

De ekster had de prooi al snel ontdekt, maar dit is niet de roofvogel, waar wij op hoopten.

De groenling leek eerst wel bijzonder, maar hier krioelde het ervan. Je had de donkergelen en degene met gele lijntjes tussen de veren. Waarschijnlijk was dit veel jong grut, want af en toe zagen we, dat er gevoerd werd.

Toen we merkten, dat deze bekende soorten steeds in de herhaling naar eten kwamen zoeken en we dus langzaam de hoop op roofvogels lieten varen, stelden we ons als doel om vogels in beweging, dus opvliegend vast te leggen. Een moeilijke opgave, want om dat scherp te krijgen en op het goede moment te klikken is bijna ondoenlijk. Enigszins tevreden was ik over het gevecht tussen een kraai en een bonte specht.

Men had ons verteld, dat er naast veel vogelsoorten ook wel eens een vos en een eekhoorn op het ‘toneel’ waren verschenen, maar wij moesten het helaas doen met een razendsnelle rat, waarvan ik alleen de staart maar op de foto kreeg.

Zo zie je maar weer, dat de natuur zich niet laat dwingen, maar wij hadden evengoed een vermakelijke dag.

15 gedachtes over “Ray’s vogelhut

  1. Oh super leuk dat je bij Ray bent geweest. Ik had hem ook op mijn lijst staan maar zijn hut was echt mega snel vol! Heb je dit al eerder gedaan? Ik vind het zelf een hele fijne manier van fotograferen. Laatst in een Uilen hut gezeten van Glenn. Mocht je eens willen? Dan nu snel reserveren voor volgend jaar. Ook die zijn rap volgeboekt. (zie mijn log van deze week haha)

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s