Buiten zingen

Sinds een paar weken zingen we weer samen in koorverband. We hebben zowat de hele corona-periode doorgezongen, maar een dik half jaar ging dat via de Zoom. Dat was goed om de band te onderhouden en elkaar op afstand te zien, maar met zingen in een koor heeft het weinig te maken. Je hoort immers alleen maar je eigen gestuntel. Het gezoom was me daarom ook een beetje tegen gaan staan. Toen we voor het eerst buiten repeteerden twee weken geleden, was ik op vakantie in de ruilwoning in Bergen op Zoom. Ik zag daar, dat onze ruilmeneer al meer dan 60 jaar in een koor zat. Ik appte hem over onze eerste koorrepetitie in de muziektent in ons park. Hij is gaan luisteren en stuurde me toen dit filmpje op, zo leuk!

oude foto van vorig jaar!

Eerlijkheidshalve moest ik bekennen, dat ik er niets bekends in hoorde klinken, toen ik het filmpje zag en hoorde. Het was een lied, dat we via zoom hadden ingestudeerd. Mijn eigen partij is het enige dat ik steeds heb gehoord. Juist die samenzang maakt het en die had ik zo gemist. Ik vond het al heel goed klinken. Afgelopen woensdag was voor mij de eerste keer, dat ik weer mee kon zingen buiten. Het ging veiligheidshalve nog in kleine groepen, maar wat heb ik genoten! En gisteravond waren we weer voltallig, weliswaar op anderhalve meter. Nu weet ik weer, waarom ik op een koor zit. En al 25 jaar!!

14 gedachtes over “Buiten zingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s