Na de regen

Het leek wel of er gisteren geen einde kwam aan de regenbui, in tegenstelling tot de weersvoorspelling, die zei dat het al uren eerder droog zou worden. Het was lang geleden, dat ik met regen op de fiets stapte, maar het moest wel, want ik had namelijk een afspraak . Gelukkig werd het onderweg dan toch eindelijk droog. Ik zou een fotomaatje wat op gang helpen met het fotograferen. Daarvoor wandelden we het Purmerbos in en we zochten naar onderwerpen, waarbij ik dan wat leerzame tips kwijt kon. Op alle foto’s is het wel duidelijk, dat het lang geregend had. Plassen zijn er overal.

Sommigen zijn ontstaan door de regen, anderen waren er altijd al.

Al dat water frist alle groen mooi op

Druppels zijn er genoeg

en slakken ook

Hondenbezitters komen massaal naar buiten en dit heerschap ging eens uitgebreid bekijken wat wij aan het doen waren, onbewust van het feit, dat hij voor ons model stond.

Vol nieuwe praktische informatie ging het FM op huis aan. De lucht zag er nog steeds dreigend uit, maar de straat begon op te drogen..

11 gedachtes over “Na de regen

 1. Hier in Limburg was het weer een prijs. Miljaar, al dat water dat naar de laagste gedeeltes spoelde, station Bunde onder water, Eygelshoven blank… Ook ik heb waterschade. De beken konden het gewoon niet aan.

  Geliked door 1 persoon

 2. Wij hadden hetzelfde weer natuurlijk. Ik had gisteren al vroeg hardgelopen. Toen was het nog droog. Daarna ben ik alleen nog buiten geweest om de planten buiten te zetten en weer naar binnen te halen. Zelfs daarvan was ik kleddernat! Dat gebeurt me niet vaak, zo’n hele dag binnen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Het heeft de hele dag gemiezerd, word je ook niet blij van. Zaterdag gaan we op vakantie in eigen land. Misschien moet ik mij ook maar toeleggen op het maken van regenfoto’s, want ze zijn wel mooi.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s