Tegenstelling: nieuw – oud

Het monument op Plein 1945 in Petten is net nieuw, maar het is opgebouwd met de oude stenen van de vroegere kerk. Gisteren schreef ik er het volgende over: Petten heeft een gedenkwaardige geschiedenis. Het dorp, dat er nu staat is het 4e dorp op rij en bestaat pas sinds 1947. De Duitsers hebben het oude dorp afgebroken, zodat ze beter hun stellingen konden betrekken. Het bestond pas sinds de 18e eeuw, toen een deel ervan moest wijken voor de zee. In 1421 werd het dorp ook al weggevaagd, waarna het iets verderop weer opnieuw gesticht werd. Vandaar het monument Palendorp op het strand, waar we onze wandeling begonnen. Het monument op het plein verhaalt de geschiedenis en is opgebouwd met de stenen van de vroegere kerk.

Hier zie je wat anderen van deze tegenstelling maakten.

6 gedachtes over “Tegenstelling: nieuw – oud

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s