De buitenlocaties

Het fotofestival van Naarden loopt dwars door het hele stadje heen. Er zijn flink wat binnen-locaties, maar ook buiten is er veel te beleven.

Rondom de vesting zijn er op verschillende plekken doeken opgesteld aan de waterkant. Een mooi effect met de spiegeling ook.

Je steekt de vesting door via een tunneltje genaamd De lage flank. Ons groepje fotomaatjes vond dit een erg interessant object om te fotograferen.

De tunnel kwam uit op een binnen terrein, waar grote fotoschermen stonden met een serie foto’s, waar een opblaaspop in elke fotoscène verwerkt was. De pop had in coronatijd als gezelschap gediend.

We gingen nog naar het landgoed SAS buiten de stad.

Daar was een opstelling van foto’s, met als thema ‘celebrate the Dutch landscape‘. (Waarom die titel in het Engels is is mij een raadsel)

Martin Kers was wel de bekendste, daar.

Kenneth Stamp is ons bekend van de gelijknamige site op facebook. Hij mocht hier twee werken laten zien.

Er stonden daar nog meer foto’s, maar ik wil alleen vertellen over het werk van John Raats. We stonden vol bewondering bij zijn werk, dat uiteraard hier op de foto helemaal niet tot zijn recht komt. De lichtomstandigheden om zo’n foto zelf te fotograferen, waren niet meer optimaal. maar neem van mij aan, dat de lichtinval en de kleurschakeringen prachtig zijn.

Opeens zegt er iemand achter ons: ‘Vinden jullie het mooi?” Wij beamen dat en de man zegt vol trots: ‘Ik ben de maker’. We babbelden nog wat. Zo kwamen we te weten, dat deze trap ergens op Tholen is aan de Oosterschelde en dat de fotograaf dus John Raats heet. Toen vroeg hij ons of iemand een foto van hem wilde maken bij één van zijn foto’s, voor op facebook . En ik greep ook mijn kans.

Dit was een leuke afsluiting van een interessante en inspirerende dag. We hadden nog lang niet alles gezien, maar je bent op een gegeven moment gewoon verzadigd.

12 gedachtes over “De buitenlocaties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s