Avond aan de Zaan

Hoe heerlijk is het om een zomeravond buiten te wandelen. Als dan het decor ook nog de Zaanse Schans is en je daar bezig kunt zijn met je geliefde hobby, in gezelschap van andere fotomaten, dan zit het wel goed.

Vanavond ging het me niet in de eerste plaats om de molens. Avondlicht en het water van de Zaan lenen zich goed om eens wat te experimenteren met lange sluitertijden, waarbij je dan verstilling van het water krijgt.

Andere mensen waren ook blij, dat het een mooie zomerse avond was. Daardoor had je af en toe wat ongewenste bijeffecten.

Ik geloof, dat ik te weinig geduld heb voor het werken met filter op de camera. Ik ben de techniek dan ook nog niet helemaal machtig, dat zal meespelen. Zonder filter erop voelde ik me dan ook meer in mijn element en schoot ik toch nog wat traditionele plaatjes met spiegelingen in het avondlicht.

En de mooie snoepwinkel

Teruggekomen bij de bocht in de Zaan nog een laatste verstilde foto………………………… De zon was al onder.

14 gedachtes over “Avond aan de Zaan

  1. prachtige foto’s, die mijn herinnering an de gang zetten. Als Amsterdamse kinderen zwommen wij gewoon in de Amstel,maar de Zaan wonden wij eng. Wij kenden de Zaan in Zaandam, op bezoek bij familie, en daar lagen al die fabrieken. Het zag er allemaal erg somber uit. De lieflijke Zaan de jij weergeeft heb ik nooit gezien.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s