Zondagsschilders 2

In tegenstelling tot twee weken geleden was het deze zondag prachtig weer. Dat betekende, dat we vandaag voor de uitwerking van de foto-opdrachten de straat op konden. Maar eerst kregen we van Björn Vijlbrief een presentatie over de onderwerpen, waar we ons op moesten richten. De les, die we de vorige keer noodgedwongen niet hebben gedaan, wordt vandaag in overleg bij het programma gevoegd, waardoor we een drieërlei opdrachten moesten fotograferen.

In een stad als Amsterdam is natuurlijk heel veel te zien, maar we begonnen met onze focus te richten op het water en op allerlei spiegelingen, die we daar zagen. Soms zijn het abstracties geworden. Een paar voorbeelden.

maar dat hoeft niet

Telelensfotografie was het volgende onderwerp. Dat houdt in dat we gingen proberen om doorkijkjes over de gracht te maken, waarbij dan veel te zien is.

Als laatste gingen we op zoek naar details aan de oude grachtenpanden. Eerst lieten we onze blik langs de huizen gaan. Dan zie je de variatie aan gevels, raamkozijnen enzovoort.

Inzoomend gingen we naar kleinere details. Een greep eruit.

Doordat je je richt op een thema, valt je aandacht weer op heel andere dingen. Heerlijk om zo bezig te zijn.

12 gedachtes over “Zondagsschilders 2

  1. Jullie zijn actief bezig geweest zeg.
    Amsterdam…, er is zoveel te zien.
    Ik vind de eerste twee foto’s supermooi.
    De grachten zijn altijd prachtig, de gevels en verrassende details zijn ook mooi vastgelegd. Het lijkt me dat dit dan ook een top fotografiedag voor jullie was.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s