Zondagsschilders

De naam doet anders vermoeden, maar dit is een vereniging voor amateur-kunstenaars, waar ik een aantal keren op zondag een workshop CREATIEVE EN ABSTRACTE FOTOGRAFIE gegeven door Björn Vijlbrief, ga volgen. Mijn eerste les vond in zijn geheel binnen plaats, in het atelier aldaar. Dat was in eerste instantie niet de bedoeling, maar het was een uitwijk voor de regen. In principe moet de uitvoering van de theorie op straat gedaan worden.

Het atelier stond vol met attributen, die wij mochten gebruiken om opstellingen te maken voor de foto. Het was geweldig om te doen. We inspireerden elkaar en er kwam heel wat creativiteit naar boven. We zagen op een gegeven moment in alles wel een onderwerp voor de foto. Je ziet dan ook een serie, die heel divers is.

Spelen met spiegels

Stillevens

Een hand………………..

Het licht vangen in de lantaarntjes…………………..

Knijpers zijn ook leuk.

Van een paar oude stoelen, een blauwe lap stof en een kast zijn fotogenieke combinaties te maken.

Het was heerlijke ‘Spielerei’ en ondertussen toch van alles opgestoken over fotograferen binnen, in donkere omstandigheden.

17 gedachtes over “Zondagsschilders

  1. Leuk zo’n workshop, waar veel creativiteit om de hoek komt kijken om het op de foto te krijgen. Zo heb ik ooit op mijn werk een groep kunstenaars moeten begeleiden. Daar heb ik een echte Tik aan over gehouden, want nu zie in het metaal schroot afval, allerlei kunstzinnige objecten.

    Like

  2. Een heleboel is aan te leren , alleen “het oog”hebben voor een goed shot is niet helemaal aan te leren. Maar als fotograferen zo je interesse heeft dat je workshops gaat volgen zit dát meestal wel goed. Dan wil je óók die camera beheersen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s