Voorproefje van Haarlem

Een fotomaatje organiseert over twee weken een fotoronde door Haarlem. Ze wilde de route graag voorlopen en ik mocht mee. Haarlem is een fotogenieke stad, dus ideaal om onze hobby te bedrijven. Centraal in onze ronde staat de St. Bavo. Van alle kanten af geeft hij een imposante aanblik.

Lieflijke straatjes

Mooie gevelrijen

Binnenplaatsjes, waar je zonder gids zomaar langs zou lopen.

Mooie poortjes met doorkijkjes zijn er ook genoeg.

Ik kom er niet uitgekeken op de vele gevelstenen. Ik ken de achtergrond niet van de stenen behalve dan van de steen midden beneden. Die hangt boven de deur van Mart Smeets, compleet met basket.

Nog wat andere details, waar je onderweg langs loopt.

En zo is er nog veel meer om over te bloggen, zelfs al na zo’n proefronde door de stad. De saai-grijze luchten van vandaag staan als verbeterpuntje op de lijst, maar verder kijk ik al uit naar ons uitje met een groep Fotomaatjes, waarbij ik hier weer zal lopen. Ik ben ervan overtuigd, dat ik dan weer andere dingen zie!

8 gedachtes over “Voorproefje van Haarlem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s