Petite Fille

Eindelijk weer eens naar de film geweest. Dit keer in het filmhuis in Purmerend. Een prachtige film over een Frans jongetje, dat zich van kleins af aan al een meisje voelt. De obstakels en de pijnlijke strijd van de ouders, om dit kind te laten zijn wie ze is, heeft men prachtig in beeld gebracht.

bron; filmkrant

Geweldige acteerprestatie van het kind, Sasha, dat in het verkeerde lichaam zit. Haar naam had ze gelukkig mee, die hoefde niet te veranderen.

13 gedachtes over “Petite Fille

  1. Ik heb de trailer gezien en de tranen schieten nu al weer in mijn ogen. Ik heb die strijd ook gevoerd, maar wel in een tijd dat het nog niet bestond. De onmacht van mijn moeder om een kind te hebben, die een meisje wilde zijn. Het is goed gekomen met mij… En dat had ik haar nog graag verteld en laten zien, maar ze is gestorven toen ik twintig was.

    Geliked door 2 people

      1. Ja, ook nu vind je op je pad nog steeds veel weerstand van de omgeving, ook al zijn de tijden veranderd. Ik ben eindelijk wie ik altijd al was, en mijn Lief staat nog altijd aan mijn zijde. Ze zeggen vaak tegen mij, “Goh wat goed van je.” Maar aan mijn Lief denken ze niet, terwijl zij de Kanjer is!!!

        Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s