Via Kwadijk

Het was een perfect idee van manlief om een vroege zondagochtendwandeling te maken. Want na alle grijsheid van de afgelopen periode was het een weldaad om weer eens onder een heldere hemel te lopen. Weliswaar was het om 8.00 uur in de morgen nog goed fris, maar dat was ook juist zo heerlijk. En hoe mooi zijn de momenten niet, voordat de zon er is.

Maar ook iets later als de zon boven de horizon uitkomt is het prachtig.

Ondertussen waren we over de Purmerdijk al in Purmerend beland. De boten in rivier de Where kregen in de ochtendgloed een speciale tint.

De dijk volgend kwamen we bij Kwadijk waar het smetteloos witte gebouw, dat vroeger bij het emplacement van station Kwadijk hoorde, een bevreemdende vlek in het landschap leek.

Dat er vrijwel geen wind was, zie je aan dit bootje met zijn spiegeling.

Je kunt de Purmer helemaal in de rondte lopen over de dijk, die wij nu al bijna 9 kilometer hadden gelopen. Dat deden we niet, want dan zou onze wandeling wel 30 kilometer worden. We lieten de dijk voor wat ie was en sloegen af naar een klein wandelpad door een natuurgebied, waar nu wat ganzen zaten. De zon stond hinderlijk laag voor foto’s., maar verder geen kwaad woord over die zon.

Voor het eerst op deze wandeling zag ik op de Westerweg overtuigende herfstkleuren.

we namen op de golfbaan van Purmerend een sanitaire stop. Ook even lekker om daar een rustmomentje in te bouwen met een kopje koffie. De kraai hield ons in de gaten.

Weer volgetankt was het laatste stuk terug naar huis een fluitje van een cent. De uitzichten bleven mooi op De Groene Weg

in het Purmerbos

en het pad naar het bos toe

Wat helderheid en kleur toch doet met een mens. Wij hebben tenminste heerlijk gewandeld.

13 gedachtes over “Via Kwadijk

  1. Wat een prachtige foto’s, ja het is nog fris ‘s-morgens vroeg, dat is op je eerste foto goed te zien, ja bijna te voelen.
    Wij waren vóór negen uur ook op pad, niet te voet maar op de fiets.
    Het was zondag dan ook écht te mooi om binnen te blijven, wat een aangename herfst dag.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s