Op date

Zo stelde ik me daten voor. Je gaat iemand ontmoeten, die je nog nooit gezien hebt, met als kenteken een zwarte jas met felgekleurde sjaal. Ik vond het spannend, hoewel de persoon niet helemaal onbekend was, want ik kende haar als blogger. Maar op haar blog gaf ze weinig prijs over zichzelf, zodoende. Deze F is een trouwe lezeres van mijn blog, waarop regelmatig uitstapjes met fotomaatjes beschreven staan. Na een serie stadsbezoeken aan Hoorn en Haarlem vroeg ze of Alkmaar ook niet een leuk uitstapje voor de fotomaatjes zou zijn. Zij stelde voor een stadswandeling met mij voor-te-lopen, zodat ik wist, waar ik moest zijn voor fotogenieke plekken. En zo wandelde ik door Alkmaar met een ware stadsgids. We startten bij de grote kerk.

Zij bracht me op de echt toeristische plekken,

en in de mooiste straatjes,

attendeerde mij op details,

liet me verborgen hofjes zien,

wees me op mooie gevels,

en het hoogste kerkraam van het vaste land van Europa (is niet 100% bewezen).

Kortom, zonder haar had ik veel gemist van wat er allemaal te zien is. En volgens F is er nog heel veel meer, maar zo’n middagje moet je keuzes maken. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je Alkmaar beter bekijken? De Historische Vereniging Alkmaar organiseert zo’n 6 keer per jaar rondleidingen door de stad. Steeds weer met een ander thema. En er zitten heel veel verhalen verborgen in die stad, weet ik inmiddels, want naast het laten zien van prachtige plekken heeft F ook allerlei verhalen verteld, zo leuk!

Vol met al die wetenswaardigheden ga ik nu kijken of ik wat fotomaatjes enthousiast krijg om mee te gaan. De stad is zo fotogeniek, dat een bezoek aan Alkmaar zeker op de planning moet komen van mijn fotovrienden. Dank je wel F! Zo komt mijn foto- en blogwereld mooi bij elkaar. Ik ben nog niet uit geblogd over Alkmaar!

23 gedachtes over “Op date

  1. Wat heb je een prachtig verslag gemaakt van onze rondgang en zo snel.
    Ik heb je met veel plezier de stad laten zien, daarbij was het ook gezellig. Bloggen geeft toch een soort verwantschap. Veel succes met je fotomaatjes, je hebt er al twee enthousiast gemaakt.

    Geliked door 1 persoon

  2. Je had ook niet de minste gids in Alkmaar, wat weet ze veel van de stad hé! En jullie hadden gelukkig aardig weer, de dag dat ze mij alle hoeken van Alkmaar liet zien goot het van de regen.
    We hadden evengoed een geweldige dag al moet ik zeggen dat op jouw foto’s de stad mooier uitkomt dan de mijne van destijds. Maar verschil mag er zijn. 😉

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s