Portretfotografie

Met de hele voorraad hoedjes en sjaals ging het richting Hoorn.

De fotomaatjes hadden dit keer een binnenactiviteit bedacht. We gingen portretfoto’s van elkaar maken met behulp van flitslicht. Een nieuwe uitdaging. Gelukkig zijn er een paar deskundigen in ons midden, die we om hulp kunnen vragen. Bij J. thuis stond de benodigde apparatuur, dus we konden los. We maakten Low Key portretten. Die hebben een donkere achtergrond,

maar ook ook High Key, waarbij het model min of meer hoort weg te vallen tegen de lichte achtergrond. Kleding in dezelfde kleur als de achtergrond wil wel helpen, maar daar was niet iedereen even goed op voorbereid, dus dat was wat behelpen.

Met of zonder attribuut, houding zus, houding zo, serieus of ernstig, ga zo maar door. Alles passeerde de revue.

Aan het eind van de middag, met al gauw honderd foto’s rijker p.p., waren we totaal leeg en we werden melig……………..

en er werd zelfs met dingen gegooid

Maar wat was het een leuke ervaring en gezellig om zo met elkaar te stoeien met de apparatuur en met alle mogelijkheden, die er zijn. Dank aan de makers van bovenstaande foto’s M&M&J&F en uiteraard ook dank aan initiator J. En voorlopig heb ik keuzestress als ik ergens een foto van mezelf voor nodig heb.

18 gedachtes over “Portretfotografie

 1. Wat weer ‘n leuke weergave van ons geweldige portretavontuur Jeanne, hierdoor beleven we de dag nogmaals, zo leuk!
  En inderdaad…. Keuzestress, nooit gedacht zo leuk op ‘n foto te kunnen staan.

  Like

 2. Studiofotografie kan hartstikke leuk zijn om te doen. Ik heb het een paar keer samen met professionele fotografen mogen doen. Alleen omdat je dan met echte modellen werkt mag je het werk niet zelf publiceren.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik schiet mijn reactie nog een keer in, er zat een foutje in het mailadres.
  Wat een geweldig resultaat. Wat zullen jullie plezier hebben gehad. Ik dacht bij foto 1 meteen aan klassiekers als Greta Garbo.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s