Alkmaarse verhalen 2

F vertelde over schieten in Alkmaar. We gaan terug naar de 80 jarige oorlog. De stad had toen twee schutterijen. Om de schietvaardigheid te onderhouden deed men aan papegaaischieten op het Doelenveld. Daarvoor zetten ze een vogel hoog op een paal.

Het Doelenveld is er nog steeds. De schietbaan is nog zichtbaar (jammer van de auto’s). Op deze historische plek heeft men weer zo’n schietpaal neergezet, als een soort monument. Helaas had een gemeenteambtenaar dit niet begrepen en vond de paal wel geschikt voor verlichting.

Er werd in die oorlog ook flink gevochten in en rondom de stad. Het huis met de kogel laat het verhaal van het Alkmaars ontzet een beetje zien. De kogel zit nog in de gevel van één van de twee nog overgebleven houten huizen.

10 gedachtes over “Alkmaarse verhalen 2

  1. Aan de andere kant van dat ‘kasteeltje’ zit een mooie gevelsteen boven de deur.

    Een jaar of 10 geleden was het parkeerterrin 2x zo groot en was er een sterk vervallen Aldi. Helaas is het niet gelukt om alle parkeerplaatsen weg te halen en hou je daardoor nog veel zoekverkeer in dit buurtje.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s