Somberheid alom

Na een natte ochtend hield het gelukkig op met regenen. Met blogvriendin M ging ik wandelen bij Warder. Het donkere grijze weer hield helaas aan. Een grotere tegenstelling met gisteren kun je je niet voorstellen. Nat en grijs, dat was het. Maar gelukkig bleef het wel droog.

In de verte lag de Etersheimermolen. Daar liepen we naar toe. Daar is een overkapping, waar de gezellige stoeltjes ons uitnodigden om ons lunchpakket op te eten.

Er was verder niemand en alles is gesloten. Zo jammer, want dit kan zo’n leuke plek zijn, helaas, ook pech voor de uitbaters, natuurlijk.

We liepen verder, polder de Breek weer uit en passeerden het schooltje van Dik Trom in Etersheim. We bekeken de bouwstijl aan de buitenkant, want het museumpje was natuurlijk dicht, helaas.

De weg, die we liepen richting Oosthuizen, doorkruist weilanden, die vol met ganzen zaten. Het blijft toch indrukwekkend, als al die vogels tegelijk gaan opvliegen.

Nu bij het maken van het blog, zie ik nog eens beter hoe somber het was. Geen aantrekkelijk wandelweer. We zijn ook bijna niemand tegen gekomen. Dat deerde ons niet, want we hadden veel te bespreken en door in goed gezelschap te zijn, werd het ondanks de somberte toch een mooie en gezellige wandeling.

17 gedachtes over “Somberheid alom

  1. Voor mij is het een adembenemende wandeling, je beschrijft de streek waar ik als kind bij mijn vader achterop de fiets de wereld buiten Amsterdam leerde kennen. Dat was midden dertiger jaren. Altijd zonnig weer, echt waar, dat kun je opzoeken in de annalen.

    fialas

    Verzonden vanuit Mail voor Windows

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s