Plastuit

Wat nu volgt is misschien een beetje een vies verhaal. Maar ik vind het niet vies, maar een overwinning voor de vrouw. Ik heb namelijk een plastuit gekocht, die onmisbaar gaat worden in mijn tas, als ik waar dan ook naar toe ga. Tijdens het wandelen in de natuur duik ik sinds jaar en dag zonder problemen de bosjes in bij hoge nood. Maar die bosjes moeten er wel zijn. Net zoals openbare toiletten of een geopende horeca- gelegenheid in de stad. De laatste tijd wandelde ik regelmatig in open land. In combinatie met de lockdown ontbrak het wel aan beschutting en mogelijkheden voor een sanitaire stop. Toch hoef ik nu niet meer bang te zijn, dat ik nergens mijn behoefte kan doen, want ik kan nu net als de mannen ergens in een hoekje gaan staan wildplassen. En dat vind ik toch een fijn idee!

32 gedachtes over “Plastuit

 1. Goh zeker een handig ding, maar je moet wel wat plastic zakken meenemen om het op te bergen na gebruik. Want als er geen toilet is zal er ook wel geen water in de buurt zijn om de tuit af te wassen. Waar koop je zo’n ding eigenlijk, niet dat ik er gelijk eentje wil gaan halen, maar ik ben daar wel benieuwd naar.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik weet dat m’n dochter er ook een heeft maar hoor haar eigenlijk niet meer over of ze hem ook gebruikt. Ik wandel tegenwoordig niet lang genoeg meer om het nodig te hebben maar het is goed dat het er is. In de struiken door de knieën gaan is niet zo mijn ding omdat overeind komen zonder steun minder makkelijk gaat worden. Dan is dit natuurlijk een uitkomst.

  Geliked door 1 persoon

 3. Na goed rond gekeken te hebben ga ik ook overal zitten, dat lukt meestal wel in de polder. Ik ben ook bang dat hij niet in mijn tasje past en in een grotere tas heb ik geen zin… maar ik zie hier nu toch dat er veel gebruik van wordt gemaakt.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik verschiet van de reacties hier. Zoveel vrouwen die dat gebruiken? Ik snap nougabollen van hoe je nu zoiets gebruikt zonder morsen. 😉 Ik duik nog gewoon neer, kan dat gelukkig nog super snel. Maar wie weet in de toekomst ben ik misschien nog blij dat er zo een ding bestaat. Ik hou het in mijn achterhoofd. 🙂

  Geliked door 2 people

 5. Let op Jeanne, best thuis eerst oefenen. Ik plaste met het onding op mijn schoenen. Er komt geen geweldige straal uit en je kunt niet mikken als een man. Ik hou het bij gehurkt plassen. Als er geen struik en geen mens in de buurt is, gewoon langs de kant vd weg én supersnel plassen.

  Like

 6. Wat je maar vies noemt 😉 …. met je blote huid tóch net niet die brandnetels ontweken hebben.. of toch net niet de straal ver genoeg op zij hebben kunnen sturen en dan met natte kleding moeten lopen, da’s pas vies…
  al wandel ik te weinig tegenwoordig … ik heb m ook al heel lang en ja inderdaad, even thuis oefenen zodat je er handigheid in krijgt maar verder, ideaal !!

  Like

 7. ‘k Ga er ook 1 aanschaffen. Als we een tijd weggaan heeft dochterlief buikpijn van tevoren (als ik maar niet in het bos hoef…) en na afloop omdat ze zo bang is dat mensen haar zien of dat ze over haar schoenen zal plassen dat ze gewoon echt niet kan…

  Like

 8. Ik gebruik al jaren zo’n smalle Tupperware doos die ik tussen mijn dijen klem. Hurken kan ik al lang niet meer. Na gebruik leeg gieten en opgelucht verder genieten van de natuur.

  Geliked door 1 persoon

 9. Een plastuit is zeker een overwinning voor vrouwen.
  Nooit meer boven een vies toilet hangen, of op je hurken in de bosjes.
  Het is al een uitvinding uit 1922, zal zondag in de uitvindingen plaatsen. Hans

  Geliked door 1 persoon

 10. Vanwege boetes voor wildplassen heb ik op plekken waar ik gevaar loop gesnapt te worden een, wat ik noem, ‘piesfles’ mee. Dat is een oude plastic melkfles met brede hals waar ik hem goed in kan hangen. Daarin plas ik. Mocht er iemand aanstalten maken mij te bekeuren dan laat ik zien dat ik in mijn eigen fles heb geplast. Dat kan bezwaarlijk wildplassen worden genoemd. Wanneer er niemand aandacht aan mij heeft geschonken gooi ik de fles gewoon weer leeg.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s