Mijn kapster

De cultuursector liet op een ludieke wijze zijn protest horen tegen de corona-maatregelen. In hun ogen staan zij steeds achteraan in de rij als het op versoepelingen aankomt. De acties tegen de lockdown werden door wel 70 theaters en 40 musea gevoerd. Theaters vermomden zich tot kapsalon en musea tot sportschool. Die mogen immers wel open. Ik begrijp het protest, maar het is natuurlijk ook wel logisch, dat burgemeesters de handhaving er wel op afgestuurd heeft, hoewel het ook hier en daar tijdelijk gedoogd is. Het is voor alle partijen een ingewikkelde kwestie. Ik hoop, dat de regering dan ook iets doet met deze noodkreet en ook met de oproep van een groep burgemeesters, die met een dilemma komen te zitten, omdat ze het àl moeilijker vinden om achter het corona-beleid te blijven staan.

Ikzelf heb ook ondertussen heel erg behoefte om weer eens een museum aan de binnenkant te kunnen bekijken. Weer eens geïnspireerd te worden, weer eens kunnen genieten van iets moois. Ik heb dan ook al een ticket op zak om in februari een museum te bezoeken. Ik ga er gewoon van uit, dat de boel dan open is.

Op de nationale protestdag van de culturele instellingen vond ik het dan ook een geniaal idee om theaters om te bouwen tot kapsalon, waarbij de klanten dan kunnen genieten van muzikale optredens. Temeer toen ik een foto in de Volkskrant zag staan, waar op het podium van het Concertgebouw een klant geknipt wordt door niemand minder dan mijn eigen kapster en schuin-overbuurvrouw. Hoe leuk is dat, om haar prominent in de Volkskrant aan het werk te zien!

21 gedachtes over “Mijn kapster

  1. Een prima actie, ik denk dat de theaters open kunnen met wat beperkende regels (twee stoelen in de zaal overslaan tussen de bezoekers en ook een rij bezet dan een rij niet gebruiken enz.) Dat brengt misschien minder geld op, maar beter dan helemaal dicht moeten blijven. Ik wens je een fijn weekend toe.

    Geliked door 1 persoon

  2. Dat is wel héél apart om je eigen kapster op die manier in het nieuws te zien komen. Maar het is een ludieke actie die ik volkomen begrijp. Als je érgens makkelijk de bezoekersaantallen kunt reguleren én kunt controleren op QR codes dan wel in het theater. Ik begrijp hun frustratie.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s