Voorlinden als kunstbooster!

Wat een fantastisch museum is dit Voorlinden toch! Want naast de publiekstrekker en de highlights heeft men een pracht collectie aan moderne kunst. Je hoeft niet alles mooi te vinden, maar ik liet me verassen bij de zalen, die als titel meekregen Art is the Antidote. En de tekst die ik later in de folder zag staan, heb ik zeker zo ervaren: ‘Na de lockdowns en oplopende discussies in de maatschappij is Kunst hét tegengif! Met een flinke dosis sprankelende, geëngageerde en grappige kunstwerken uit onze eigen collectie hebben we het museum voor jou omgetoverd tot oplaadpunt, een plek waar je je weerstand kunt opbouwen. Je gaat merken, dat kunst werkt als een medicijn: het geeft lucht, bied je energie en laat je zien dat het anders kan”.

Bob en Roberta Smith, slogankunst

Er waren meer woordbeelden. Het was leuk om de woorden te ontdekken op de muur. Gek genoeg ging je ze, al puzzelend, hardop uitspreken.

The Islanders, een groep bewoners van een fictief eiland voor de kust van Schotland.

En nog een fleurige collage van de collectie.

Ik heb zeker erg genoten van deze kunstbooster!!

11 gedachtes over “Voorlinden als kunstbooster!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s