Ode aan de meester

Bob Doets, die dit jaar de titel ‘Fotograaf des Waterlands’ mag dragen, had me uitgenodigd om naar zijn eerste echte expositie te komen. Die vond plaats in het atelier van de vorig jaar overleden beeldhouwer Rob Cerneüs senior. Zijn zoon Rob Cerneüs junior heeft het atelier, na de dood van zijn vader omgetoverd tot een galerie, waar getalenteerde nieuwe makers hun werk mogen laten zien.

Als eerste was mijn overbuurman Bob Doets aan de beurt. (in het midden) Omdat hij bevriend is met de zoon, was hij toevallig niet lang voor de dood van senior in de gelegenheid geweest om een portretserie te maken van de beeldhouwer.

Ook had Bob kunstzinnige foto’s gemaakt van de laatste bronzen beelden van Rob, genaamd ‘de Feniks’ naar een vogel uit de Griekse mythologie. Eén van de drie beelden stond midden in het atelier.

Het werd dus een expositie, die de oude meester nog even uit zijn as deed herrijzen. Een mooi idee.

Bob liet ook nog wat van zijn oudere werk zien, waar dit schip er één van is.

In het voormalig atelier herinnerde nog van alles nog aan de oude meester. Op de prachtige vloer had hij zijn naam in steen gezet.

Buiten boven de ingang zit een toepasselijke gevelsteen.

Een rondje door Monnickendam leidt naar twee werken van Rob senior. Aan de haven staat de palingroker

en op de brug zit de Monnik.

Het was een ode aan de bekende beeldhouwer, maar Bob heeft zichzelf als fotograaf goed neergezet. Morgen de hele dag en dan tot 10 april op afspraak kun je zelf ook de expositie bekijken. Wil je meer werk van Bob Doets zien kijk dan hier.

18 gedachtes over “Ode aan de meester

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s