Zon op de Zuiderheide

Vanwege de verjaardag van een zwager ging ik naar Hilversum. De zon scheen, de lucht was blauw, dus wat let mij om niet meteen op visite te gaan, maar eerst eens een goede tippel te maken over de Zuiderheide bij Hilversum. Ik was er nou immers toch en dat gebakje , dat ik in het vooruitzicht had, moest er toch ook weer afgelopen worden. (in dit geval meer voorgelopen)

Vanaf het station liep ik door wijken, met een typische Dudok uitstraling. Hilversum straalt overal wel Dudok uit. Het begon al met de klok die ook al in stijl aankondigt, dat het onze tijd is.

Aan het einde van de bebouwing loop je zo de heide op. Wat blijft het toch een mooi gebied. Als alles bloeit is het natuurlijk bijzonder, maar ook nu, met de heide verdord en bruin, zijn er nog zoveel kleurschakeringen te ontdekken.

Wat een pracht zijn solitaire bomen toch, helemaal als ze kaal zijn.

Ik liep tot het begin van het bos en toen over een ander pad weer terug. Ik bleek op de Oude Postweg te lopen. De weg kwam al op kaarten uit 1843 van het Gooiland voor en liep van de eng in Bussum over de Bussemer-, Wester- en Zuiderheide naar de provinciegrens. Volgens een toelichtend bord daar in de natuur was dit de voorloper van de A1, die toen, net als nu eigenlijk nog, de handelsverbinding was tussen Amsterdam en Bremen en Hamburg. Van die A1 had ik inderdaad al een glimp opgevangen compleet met het geluid van die weg. Hier op dit pad was het verkeer gelukkig ongemotoriseerd, hoewel het af en toe nog net geen filelopen was. Logisch, iedereen wil vitamientjes opdoen!

En iedereen met zijn eigen hobby, lopen, paardrijden, metaal zoeken, of gewoon gezellig kletsen, maar iedereen genoot

Ook de grazers.

Hoewel de wind nog goed fris was, deed dat weinig afbreuk aan het wandelen in de zon. Het voorjaar hangt dan ook al verwachtingsvol in de takken.

Lekker uitgewaaid was ik uiteindelijk wel aan een kopje koffie toe.

13 gedachtes over “Zon op de Zuiderheide

  1. ‘Kopje koffie’ MET gebakje toch? De Hilversumse heide… Ik woonde en werkte twee jaar in Hilversum, en precies bij de boom die jij fotografeerde is de as van enkele Hilversumse vrienden uitgestrooid!…

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s