Looproute Assen

Nadat wij de tentoonstelling hadden gezien, lonkte het mooie weer. Aangezien we een folder vonden met een looproute door Assen, die je langs bijzondere kunst in het teken van Frida leidt, leek het ons een goed idee om het museumbezoek buiten te verlengen. Met de onduidelijke plattegrond en misschien ook wel de onhandigheid van de kaartlezers, was het nog een hele toer om de juiste route te vinden. Maar we hebben uiteindelijk het grootste gedeelte van de ‘Frida-kunst’ gezien!

Doordat we op deze manier het stadje doorkruisten, kregen we ook een indruk van Assen. Op de foto staan toch wel de leukste plekjes, die we gezien hebben. Al met al waren we niet erg onder de indruk van het stadje, dat eigenlijk een dorp is, want geen stadsrechten.

En ik zou het bijna vergeten, we kwamen ook nog langs Bartje! Die van de bruune bonen, die hij niet lustte!

Bij het nieuwe station van Assen stond hond Mannes weer, dit keer om ons uit te zwaaien.

13 gedachtes over “Looproute Assen

 1. Dat klopt niet hoor van de stadsrechten. Assen heeft ze wel. https://www.assen.nl/geschiedenis-van-assen. Sinds 1809. Assen is niet groots, maar wel gezellig. En het heeft natuurlijk een prachtig museum met geweldige tentoonstellingen. Het is leuk dat de middenstand altijd iets koppelt aan de grote tentoonstellingen. Je hebt de gouveneurstuin en Oversingel met de crocussen gemist, maar dat is het dan ook wel. Mooi dat jullie genoten hebben.

  Like

 2. Assen ken ik alleen van de richtingsborden wanneer mijn man en ik op familiebezoek naar Groningen gingen. We zijn dat stadje nooit binnen gereden. Het was al een lange dag om van hier naar die stad te rijden en weer terug op één dag. Dus dat museum ken ik ook niet, al was het vast de moeite van een bezoek waard.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ja Assen is niet veel, maar dat museum maakt alles goed. Als je weer eens in Drente komt ga dan eens kijken in die oude brinkdorpen zoals Rolde en Gieten.

  fialas

  Verzonden vanuit Mail voor Windows

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s