Het landschap van Ging en Gaan

Dit richtingbord kwamen we tegen tijdens het rondje Schaalsmeerpolder.

Een mooie kapstok om het te hebben over het contrast in landschap hier. Als je tenminste de industrie tot het landschap mag rekenen, want dat doe ik even. Lopend langs de Zaan rijzen aan de overkant de fabrieksgebouwen hoog op.

Leuk om even wat industriële plaatjes te schieten.

Een groter contrast met de andere kant is bijna niet denkbaar. Het Wormer-en Jisperveld in al zijn weidsheid en schoonheid. Daar hoef ik weinig aan toe te voegen.

En de gans, die zag dat het goed toeven was hier.

15 gedachtes over “Het landschap van Ging en Gaan

  1. Goede morgen Jeanne, toen ik (heel erg vroeger) in Zaandam woonde en op de biebbus werkte, kwam ik ook in plaatsen zonder bieb destijds, ik weet nu de route niet meer die we reden ik ben er ook al 48 jaar weg. Maar ik geloof dat Assendelft een van die plaatsen was, in elk geval reden we toen door een heel stuk van de Zaanstreek die nu meestal al eigen bibliotheken hebben en de bus zal daar vast niet meer rijden. Ik wens je een fijne vrijdag toe. Maar jouw mooie foto’s brengen weer een stukje van die tijd terug in mijn geheugen. Je hebt het contrast tussen natuur en beton goed op de foto gezet. Ik wens je een fijne vrijdag toe.

    Geliked door 1 persoon

  2. Mooi omschreven, Jeanne! Ik ga ook voor de natuur, alhoewel ik vroeger verbonden was met de fabrieken, omdat ik van 1 van de fabrieken een gedeelte van de administratie deed. Fijn weekend en froeten Joke

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s