Tesselbank

Tijdens de wandeling van Monnickendam naar huis zag ik opeens een bankje staan aan de rand van de Leek. Nooit eerder zag ik dat daar. ‘Wat een goede plek voor een bank’, dacht ik.

Ik zag een glimmend naamplaatje en tot mijn verrassing bleek de bank de naam te dragen van Sjaak’s oom Maarten Tessel.

Ik wist wel, dat de getogen Monnickendammer tot op hoge leeftijd dagelijks een rondje hier liep, maar verder had ik niks meegekregen over plaatsing en hoe lang die bank hier al stond. Dan is internet mooi en in dit filmpje gaf Sjaak’s nicht antwoord op al mijn vragen. Bleek dus, dat de bank er nog maar pas staat.

Ome Maarten woonde jarenlang met zijn gezin in Monnickendam. Hij was melkboer en had later een winkel. Weer later hielp hij mensen bij de aankoop van hun huis. Hij was vader van 16 kinderen, naar goed katholiek gebruik. Deze foto van het gezin van de melkboer zat in het familie-archief. De 16e telg zat nog tussen de bloemkool.

21 gedachtes over “Tesselbank

  1. Dat is mooi, zo’n bankje als herinnering. Natuurlijk las Leo ook dit blog, hij !ogeerde regelmatig bij zijn tante Ali en oom Paul in Monnickendam en die woonden naast Tessel. En we sturen een link naar nicht Betty, die nu in Hongarije woont. Dat bankje wordt zo beroemd 😀

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s