Vincent Mentzel

Op fotografiegebied was er nog meer te beleven in Amsterdam. In het Rijksmuseum werd het werk van fotojournalist Vincent Menzel (1945 -) tentoongesteld. Zijn foto’s sierden vaak de krant, want hij was de nestor van de nieuwsfotografie. Vandaar dat het een feest der herkenning was. Vincent volgde jarenlang de politieke arena. Zijn foto’s zijn dan ook iconisch.

Vincent maakte in zijn 40 jarige carrière ook veel reportages in het buitenland. Hij werkte o.m. in Irak, Iran, het Midden-Oosten en China.

De gewone man / vrouw werd niet vergeten. Toeschouwers bij een wedstrijd van Feyenoord

en dansende jongeren bij het Holland Popfestival in Rotterdam rond 1970.

Ik vond zijn portretserie ook erg mooi.

We gingen niet alleen naar foto’s kijken, maar ze ook zelf maken. Geef ons een plasje water op het Museumplein en wij vermaken ons.

Met als toetje nog een leuke fontein in de museumtuin.

16 gedachtes over “Vincent Mentzel

  1. Toen ik als directiesecretaresse werkte bij de Nederlandse Dagbladunie in de jaren tachtig kwam ik Vincent heel vaak tegen op de diverse redacties en in het bedrijfsrestaurant. Hij fotografeerde voornamelijk voor het NRC Handelsblad. Een ontzettend aardige bescheiden vent. Destijds was hij al een vakman tot en met.
    Die laatste foto van jou is trouwens ook super.

    Geliked door 1 persoon

  2. Jaren lang heb ik onder het museum door gefietst op weg van thuis (huurkamer) in de Rubenslaan, op weg naar mijn werk in noord . Maar ik ben nooit het museum gaan bezoeken. De rijen mensen die er soms stonden trokken mijn niet aan om er ook achteraan te sluiten. Wel ben ik een aantal keer in het Stedelijk museum geweest, als daar een tentoonstelling was die me aansprak. Maar misschien dat ik nog wel een keer met mijn dochter naar het Rijks toe zal gaan. Maar voorlopig staat Amsterdam niet op mijn lijstje, zeker niet in deze tijd van het jaar.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s