Wildlife in de Ardeche

Ik heb me vermaakt met het fotograferen van dieren, daar in de Ardeche. De natuur is er best ruig. Kale bergtoppen, bossen, veel onherbergzaam land op de steile hellingen. Groot wild ben ik er niet tegen gekomen zoals slangen en wilde zwijnen, of het moet dit schattige zwijntje zijn.

Wel zag ik de Vale Gier die ik helaas niet op de foto heb. Deze roofvogel kreeg ik beter voor de lens maar ik weet niet wat het is.

Verder wat schapen, die zorgen voor de begrazing van de schuine hellingen onder de bomen.

De rest is een stuk kleiner, maar mag ook gezien worden hoor! Eerst de verschillende hagedissensoorten.

Het was er heel vlinderrijk.

Ook kon ik wat vogels spotten.

De meest bijzondere vogel was de zwarte roodstaart. Ik was getuige van het uitvliegen van de kleine roodstaartjes, onder het toeziend oog van pa. Ze bleven vlak voor me op het hek zitten, bingo!

Verder nog een sprinkhaan en wat libelles.

Dan nog de allerkleinste insecten, die toch ook mooi zijn, als je ze van dichterbij bekijkt.

De natuur van de Ardèche is zo prachtig, ik heb genoten!

14 gedachtes over “Wildlife in de Ardeche

  1. Ik moest natuurlijk lachen om dat ‘wildlive’. Een hele eer voor Kees dat hij ook in je mooie serie mocht en nog wel als eerste. Ik heb mijn vogelboek er nog eens bijgepakt en ik hou je roofvogel voorlopig op een slechtvalk.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s