Familiedag

De Westerweg in de Purmer lag er mooi bij op zondagmiddag.

In het kader van het 400 jarig bestaan van de Purmerpolder, waar deze weg dwars doorheen loopt, heeft elke boerderij hier een prachtige versiering bij de poort en op veel adressen wordt ook het hele jaar gevlagd.

Op één van de boerderijen woont Sjaak’s zus en haar man. Dat was voor de hele familie vanmiddag de plek om te verzamelen.

Er vond namelijk een familiedag plaats. Inmiddels is de familie aan de ene kant gekrompen, maar aan de andere kant flink gegroeid. Het loonde dus zeker de moeite om een springkussen en ander speeltuig klaar te zetten, want het kleine grut was al zowat in de meerderheid op de volwassenen.

Er liepen drie generaties rond. Broers en zus van Sjaak met wel of geen aanhang. Hun kinderen en dan alweer bij een groot gedeelte van die kinderen de kleinkinderen. Leuk om als tante nu ook eens bij te praten met neven en nichten. Zo vaak zie je je familie niet en deze middag was gelukkig geen verdrietige aanleiding om elkaar te spreken, maar het was gezelligheid troef. Met de barbecue wist deze familie wel raad

en een groepsfoto was de afsluiting van de middag. Helaas kan ik die foto niet geplaatst worden i.v.m. privacy.

10 gedachtes over “Familiedag

  1. O ja dat soort bijeenkomsten zijn zó leuk! Al die generaties door elkaar, bij ons halen we al vier generaties, is zo leuk omdat je bij de jongere generaties de oudere terug ziet. Bij de één dit en bij de ander dát!En natuurlijk alle verhalen, heerlijk.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s