Mijn eerste

Ik heb heel veel in de natuur gewandeld. ’s Zomers vaak met korte broek. Heel onverstandig natuurlijk. Het druist in tegen alle goede adviezen, zoals sokken over je lange broek trekken, t-shirt met lange mouwen aan, enzovoort. Op een mooie zomerdag gaat me dat toch te ver. Ik ken het ‘gevaar’ dat ik daarmee loop, want zo maak je het een teek nóg makkelijker om zijn weg op of in je huid te vinden, met alle nare gevolgen van dien.

Gek genoeg is het vaker voorgekomen, dat mensen in mijn wandelgezelschap ’s avonds wel 3 of 4 teken konden onderscheppen en ik had niks. Dus wat schetst mijn verbazing, dat ik na een dagje Amsterdam zomaar een teek van mijn huid pluk, nadat ik een geniepig prikje voelde. Hij stak nog uit mijn huid en ik trok hem er zomaar af. Er zat een rood plekje en ook een soort van rode ring, waar je altijd voor gewaarschuwd wordt.

Echter, het beestje kruipt al dagen in een potje rond. Hij is dus nog heel en heeft zijn kopje niet achtergelaten bij mij. De rode kring is ondertussen weg. Ik noteer de datum van deze eerste tekenbeet in mijn agenda voor het geval er toch een reactie optreedt. Dan ga ik alsnog naar de huisarts, maar voor nu leek dat me niet noodzakelijk. Ik verwacht en hoop ook niet, dat het later nodig zal zijn.

Deze eerste tekenbeet viel vooralsnog dus erg mee en hopelijk is dit ook de laatste. Wat een geniepigers en dan nog wel in de stad mensen bespringen! Hier in dit plantsoen moet het dus gebeurd zijn. De enige natuur die ik daar in Amsterdam gezien heb.

12 gedachtes over “Mijn eerste

  1. Zitten ze nu ook al in een plantsoen in Amsterdam? Natuurlijk zijn het niet allemaal besmette teken, maar beter voorzichtig zijn en na een wandeling goed controleren of je geen natuur mee naar huis hebt genomen.

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik heb in vergelijking met mijn huisgenoten, net als jij, weinig last van teken. Maar af en toe heb ik er toch een in mijn vel zitten. Altijd weer vervelend, want je weet het nooit met die beestjes, zelfs zonder na-reactie kun je toch Lyme te pakken hebben…

    Like

  3. Ik had er vorig jaar voor het eerst eentje. Ik vond het zo’n eng idee, dat beest vast aan mijn been. Ik kreeg hem er niet heel uit en moest naar de SEH, waar een arts de rest verwijderde en ik een antibiotica kuur kreeg. Nu ben ik als de dood en werk in mijn tuin met lange broek en sokken over mijn broekspijpen……..

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s