Exposeren, dag 2

Alle voorbereiding was het dubbel en dwars waard. Ik heb twee dagen erg genoten. Allereerst van de plek, waar ik mijn foto’s mocht tentoonstellen. Het begon al bij de oprijlaan. Je voelt je toch de koning te rijk, als je daar overheen mag. Dat vonden bezoekers er ook al leuk aan.

Voordat er andere mensen waren, was het daar op het erf zo’n aparte sfeer van rust en stilte. Het zicht op de dijk, met daarachter ons dorp met de R.K. kerk en mijn huis, maar dan vanuit een totaal ander perspectief.

Twee dagen liep er vlakbij op het landgoed een ooievaar. Ook zag ik een lepelaar en drie valkjes. Dan moest de dag nog beginnen.

Ook de tweede dag hadden we over belangstelling niet te klagen. Frans Bromet, de bekende documentaire-maker was de eerste bezoeker op zondagmorgen.

De hele dag bleef de bezoekersstroom aanhouden. Totaal kregen we bijna 200 mensen over de vloer. Het was erg gezellig voor ons, maar ik meende ook te zien, dat de mensen het erg leuk vonden, in ieder geval om op deze plek eens rond te kunnen kijken. Natuurlijk ook naar onze foto’s en schilderijen.

Ook Rina mijn maatje vond het een feest. Zij stond met haar schilderijen in de koeienstal naast de ruimte waar ik stond. Zij had een groot werk gemaakt met o.a. 5 paneeltjes die steeds ’t Hof, de schuur waar wij verbleven, als onderwerp hadden. Die paneeltjes had ze geschilderd naar voorbeeld van foto’s van mij. Frans Bannink Cock staat in het midden. Voor deze hoofdfiguur op de Nachtwacht van Rembrandt, was kasteel Ilpenstein in de 16e eeuw zijn buitenhuis. Het stond op de plek, waar nu de schuur staat.

Ik kijk terug op een onvergetelijke ervaring. Ik ben dankbaar, dat de eigenaren van ’t Hof ons in de gelegenheid stelden, om gebruik te maken van hun schuur. En ook kan ik iedereen, die mij geholpen heeft, niet genoeg bedanken. Uiteraard ook dank aan alle bezoekers, waarvan sommigen flink wat reistijd ervoor over hadden om te komen kijken.

19 gedachtes over “Exposeren, dag 2

 1. Je prachtige foto’s hingen wel op een toplocatie in Ilpendam. Ze kwamen er goed tot hun recht. Wat een sfeer.
  Je bent beroemd daar, wist je dat. Wij zaten op het terras aan een tosti en hoorden de serveerster met een aantal dames over de kunstroute praten en daar kwam jouw naam voorbij. Vergaten we te zeggen, dat je het hoedje van Fien ook had opgehangen maakte die serie extra bijzonder. Nu maar nagenieten.

  Geliked door 1 persoon

 2. Jeanne dit was echt ‘n hoogtepunt in onze vele gezamenlijke foto activiteiten. Ik heb genoten van alle creatieve uitspattingen van jou en je dorpsgenoten, van het dorp en jouw locatie!

  Geliked door 1 persoon

 3. Het was inderdaad een feestje, Jeanne, om naar de boerderij en de tentoonstellingen te komen. Het was prachtig en ook fijn om te zien, hoe jij ervan genoot! Dat wordt nog lang nagenieten. Groetjes Joke

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s